Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 13

3 gražiausi filmai, kurių veiksmas vyksta Romoje

Amžinas miestas įkvėpė ne vieną ir ne du kino kūrėjus. Pasak vieno žinomo italų (kaipgi kitaip) kino klasiko, Romai nereikalinga kultūra, nes pats miestas ir yra kultūra. Galbūt todėl jis taip traukia įvairaus plauko režisierius: juk šiame mieste taip lengva kurti kiną. Roma yra tikra filmavimo aikštelė, kuriai nereikia jokių pagražinimų ir specialiųjų efektų. Jūsų dėmesiui – trys visų laikų gražiausi meilės laiškai miestui ant septynių kalvų.
Filmo „Didis grožis“ stop kadras
Filmo „Didis grožis“ stop kadras / Filmo „Didis grožis“ stop kadras

„Atostogos Romoje“ („Roman Holiday“), rež. William Wyler, 1953 m.

Šis filmas kviečia žiūrovą į žavingą pasivaikščiojimą po amžinąjį miestą kartu su jauna ir žavia princese Ana (akt. Audrey Hepburn), pavargusia nuo savo karališkųjų pareigų. Norėdama nuo jų pailsėti, ji patraukia į Romos gatves, kur jos laukia ir fatališkas nepažįstamasis, nusprendęs pasinaudoti princesės padėtimi, ir visas Romos grožis! „Atostogos Romoje“ – nuostabus kelionių ir jausmų vadovas: Koliziejus, Ispaniškieji laiptai, Trevi fontanas, kavinė, kurioje Jos Didenybė surūko pirmą cigaretę, naktiniai šokiai ir visa emocijų paletė nepaliks romantikų abejingų.

VIDEO: Roman Holiday Trailer

Šį filmą kviečia kartu žiūrėti „Kinas po žvaigždėmis“ jau birželio 16 d.

„Į Romą su meile“ („To Rome With Love“), rež. Woody Allen, 2012 m.

Sudarinėjant filmų sąrašą, kurių veiksmas vyksta gražiausiuose pasaulio miestuose, nepavyktų nepaminėti Woody Alleno filmų. Savo kino juostose aplankęs Niujorką, Paryžių ir Barseloną, kūrėjas atidavė duoklę Romai ir sukūrė romantinę komediją apie Italiją, meilę, neįtikėtinus susitikimus ir kasdienius nuotykius. Meistriškai papasakotose istorijose skirtingi personažai (akt. Alec Baldwin, Roberto Benigni, Penelope Cruz ir kt.) įsimyli, dalijasi prisiminimais, valgo itališką maistą, dainuoja ir švenčia gyvenimą. Filmo kūrėjams pavyko pagauti nepakartojamą Romos atmosferą ir užfiksuoti italų gyvenimo ypatumus. Pažiūrėjus „Į Romą su meile“, iškart kyla noras viską mesti, susikrauti lagaminą ir keliauti ten, kur išsipildo svajonės ir šviečia amžino miesto saulė.

VIDEO: To Rome With Love - Official Trailer [HD]

„Didis grožis“ („La Grande Bellezza“), rež. Paolo Sorrentino, 2013 m.

65-erių metų Džepas Gambardella (akt. Toni Servillo) – žurnalistas ir vienos knygos autorius, aukštuomenės vakarėlių liūtas, gražuolis ir moterų numylėtinis. Jis nėra užkietėjęs cinikas, nors toks ir atrodo. Sulaukęs garbaus amžiaus jis vis dažniau savyje atranda idealistą, ieškantį tikrojo grožio. „Didis grožis“ parodo visą Romos žavesį, kuriame yra vietos aristokratams ir pagyvenusiems vakarėlių mėgėjams, pasileidusioms gražuolėms ir kadaise žinomų šeimų atžaloms, nevykėliams ir šventiesiems. Miestas yra savarankiškas veikėjas, kuris papasakoja savo istoriją apie saldų gyvenimą ir didį grožį, kuris yra visa ko centre.

VIDEO: The Great Beauty Official Trailer #1 - Paolo Sorrentino Movie HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas