Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 05 19

Vytautui Kernagiui – 71eri. Nematytos akimirkos iš maestro gyvenimo filme „Kernagis“

Gegužės 19-oji Vytauto Kernagio gimimo diena, šiemet jam būtų suėję 71-eri. Gimtadienis – puiki proga prisiminti maestro muziką, artisto talentą bei užburiančią charizmą. Andriaus Lekavičiaus režisuotame dokumentiniame pasakojime „Kernagis“ – akimirkos iš V.Kernagio gyvenimo, jo paties ir bičiulių video kamera užfiksuoti kadrai, kino ir televizijos kulisų fragmentai. Juose Vytautas Kernagis toks, kokį puikiai prisimena gerbėjai ir toks, kokio daugelis nepažinojo.
Vytautas Kernagis
Vytautas Kernagis / Asmeninio archyvo nuotr.

Filmą „Kernagis“ žiūrėkite namų kino platformoje „ŽMONĖS Cinema“.

Beveik 25 tūkst. žiūrovų į kino teatrus pritraukęs filmas „Kernagis“ – pirmasis dokumentinis pasakojimas apie Vytautą Kernagį, prie kurio atsiradimo prisidėjo ir menininko šeima, pasidalinusi iki šiol nematytu meninko nuotraukų ir vaizdo medžiagos archyvu.

Asmeninio archyvo nuotr./Vytautas Kernagis
Asmeninio archyvo nuotr./Vytautas Kernagis

Režisierius A.Lekavičius pasakoja, kad filmo apie Kernagį idėja gimė labai netikėtai pamačius kadrus, kuriuose nufilmuota, kaip jis 1991-ųjų metų sausį koncertuoja savanoriams Aukščiausiosios Tarybos rūmuose. „Išvydęs šiuos kadrus, greitu laiku susitikau su Vytautu Kernagiu jaunesniuoju, kuris ir buvo iškėlęs šią archyvinę medžiagą, ir išdėsčiau savo idėją sukurti filmą apie Kernagį. Mano idėja buvo jį parodyti maksimaliai autentiškai – per archyvinius kadrus bei jo paties pasakojimą. Ir ši idėja Kernagio šeimos nariams pasirodė labai priimtina“, – pasakojo filmo režisierius.

Artistas, kaip pats save vadino, daug ką Lietuvos estradoje darė pirmas: ėmėsi dainuoti poeziją, atgaivino kabareto žanrą, dainoms kūrė mažus spektaklius, įrodė, kad žiūrovai gali pamėgti ne tik linksmas, bet ir dramatiškas „Dainos teatro“ muzikos programas, savitai vedė televizijos laidas bei koncertus – įteisino konferansjė, kaip vakaro šeimininko, o ne tiesiog pasirodymo numerių pranešėjo vaidmenį. V.Kernagio kūryba įvertinta Nacionaline premija, kurią artistas priėmė paskutinį savo gyvenimo mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas