Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 31

A.Matelio filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ pretenduoja į „Oskarą“

Internete paskelbtas filmų sąrašas, oficialiai pretenduojančių į „Oskarų“ nominaciją geriausio dokumentinio filmo kategorijoje. Tarp jų – ir Arūno Matelio filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“.
Arūnas Matelis
Arūnas Matelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tai – pirmasis kartas, kai lietuviškas filmas varžosi „Oskarų“ dokumentinių filmų kategorijoje.

Paskelbtame sąraše iš viso įvardijami 77 oficialiai atrinkti dokumentiniai filmai iš viso pasaulio.

"Tarp jų – tokie žinomi filmai kaip „RGB“, apie teisėją-pop žvaigždę, bei „Trys identiški nepažįstamieji“, apie trynukų gyvenimo vingius. Tikimasi, jog galutinis sąrašas, kurį lapkričio pradžioje paskelbs JAV Kino meno ir mokslo akademija, gali būti rekordiškai didelis", – rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

„Konkurentai labai stiprūs. Čia ir žymiausių festivalių laureatai, ir filmai turėję puikius rodymus JAV kinuose, o tuo pačiu ir daug reklamos. O tai svarbu, nes Akademijos narių laiko resursai ir kartais, deja, tenka rinktis ką žiūrėti ir balsuoti galima tik už pažiūrėtus filmus. Iš kitos pusės, kiekvienas kliūties perlipimas yra smagus, džiaugiesi ir supranti, kad bet kuriuo atveju filmas papuola į tuos 0,1 proc. pasaulyje sukurtų filmų, kurie rungiasi „Oskaruose“, – komentuoja režisierius A.Matelis.

Šį mėnesį įvyko filmo „Nuostabieji lūzeriai. kita planeta“ premjera Jungtinėse Amerikos Valstijose, Heartland filmų festivalyje.

„Žmonėms labai patiko filmas, o man labai patiko jų reakcijos. Buvo net garsių aiktelėjimų, kai kelias pasuko per kalnus ir sniegą. Žiūrovai mėgavosi ekstremalia varžybų prigimtimi, žavėjosi dviratininkų fizine ištverme. Tai nuostabus filmas", – taip apie filmo publikos reakciją pasakoja festivalio programos sudarytoja Hannah Fisher.

Lapkričio 10 ir 17 dienomis filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ bus rodomas Kino meno ir mokslo akademijos nariams Los Andžele. Šie nariai balsuos už filmus, kurie, jų nuomone, turėtų būti atrinkti svarstymui dėl nominacijų.

Filmų sąrašas dėl toliau svarstomų filmų bus skelbiamas gruodžio 17 dieną. Į šį sąrašą pateks 15 atrinktųjų filmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas