Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 04 02

Antroji „Kino pavasario“ savaitė – gausi įdomiais susitikimais su kino kūrėjais

Didžiausias Lietuvos kino renginys „Kino pavasaris“ jau persirito į antrą pusę. Su žiūrovais pabendrauti jau spėjo kino kūrėjai iš Lenkijos, Estijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių. Tarp žiūrovų laukiančių susitikimų – pokalbiai su Vitalijumi Manskiu („Putino liudininkai“), Adina Pintilie („Neliesk manęs“) ir kitais garsiais režisieriais.
Susitikimai su filmų autoriais
Susitikimai su filmų autoriais / Tautvydo Stuko nuotr.

Debiutantų vizitai

Kai pernai Berlinalėje rumunės Adinos Pintilie filmas „Neliesk manęs“ („Touch Me Not“) pelnė pagrindinį festivalio prizą, jį pamačiusi auditorija susiskaldė į dvi grupes. Intymumo temą nagrinėjančiai režisierei užduoti klausimus bus galima balandžio 2 ir 3 dienomis.

VIDEO: Neliesk Manęs | Kino Pavasaris 2019

Į Vilnių atvyksta ir garsus britų fotografas Richardas Billinghamas, kurio darbus galima pamatyti tokiuose žinomuose muziejuose kaip modernaus meno muziejuje Niujorke, „Tate“ ir Viktorijos ir Alberto muziejuose Londone. R. Billinghamas lankysis dosniai apdovanoto savo debiutinio filmo „Rėjus ir Liza“ („Ray & Liz“) seansuose balandžio 3 ir 4 dienomis.

VIDEO: Filmo „Rėjus ir Liza“ anonsas

Balandžio 2-ąją „Kino pavasaryje“ lankysis Berlyno kino festivalyje „Auksinį lokį“ pelniusio filmo „Apie kūną ir sielą“ režisierės Ildikó Enyedi asistente buvusi Zsófia Szilágyi. Vilniuje rodoma jos debiutinė drama „Viena diena“, vaizduojanti vieną beprotišką trijų vaikų motinos dieną.

VIDEO: Viena Diena | Kino Pavasaris 2019

Balandžio 3 dieną Vilniuje, o 4 dieną Kaune viešės vokiečių kino ir teatro kūrėjas Florianas Seufertas. Šiuose miestuose bus rodomas dokumentinį ir vaidybinį pasakojimą supinantis filmas „Pamparios“, kurio tema – savęs paieškos. Su šiuo tikslu pagrindinis filmo herojus, kuris yra režisieriaus F. Seuferto alter ego, nukels į autoriaus gimtuosius namus Vokietijoje, o vėliau ir į vienos genties gyvenvietę Meksikoje.

VIDEO: Pamparios | Kino Pavasaris 2019

Darbo vaikų pataisos namuose patirtį slovėnų kino kūrėjas Darko Štante perkėlė į kino formatą. Balandžio 2 ir 3 dienomis jis Vilniaus žiūrovams pristatys autentišką vaidybinį filmą „Pasekmės“. Jo centre – du jaunuoliai susipažinę pataisos namuose. Filme vaidina vėliau įžymybėmis Slovėnijoje tapę neprofesionalūs aktoriai.

VIDEO: Pasekmės | Kino Pavasaris 2019

Tarp atvykstančiųjų – žinomi kino meistrai

Ne kartą Vilniuje viešėjęs dokumentinio kino kūrėjas Vitalijus Manskis šiemet atvyksta ir vėl. Balandžio 2 ir 3 dienomis jis pristatys savo naujausią filmą „Putino liudininkai“ („Putin‘s Witnesses“), kuriame atsigręžia į Rusiją prieš dvidešimt metų – buvusio prezidento Boriso Jelcino atsisveikinimą ir Vladimiro Putino atėjimą į valdžią. Balandžio 3 dieną 17.30 val. kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ režisierius drauge su politikos apžvalgininkais Bernardu Gailiumi ir Vytautu Bruveriu kviečia į atvirą diskusiją.

VIDEO: Filmo „Putino liudininkai“ anonsas

Žinomas prancūzų kino kūrėjas Davidas Oelhoffenas atvyksta pristatyti vaidybinio filmo „Artimi priešai“ („Close Enemies“). Kriminalinio trilerio, kuriame vaidina tokie garsūs aktoriai kaip Matthiasas Schoenaertsas ir Reda Katebas, premjera pernai įvyko Venecijos kino festivalyje. Režisierius ir scenarijaus autorius apsilankys dviejuose filmo seansuose Vilniuje balandžio 2 ir 4 dienomis.

VIDEO: Artimi Priešai l KINO PAVASARIS 2019

Su Lietuva susiję filmai

Balandžio 3 ir 4 d. ispanų režisierius Xacio Baño pristatys debiutinį filmą „Risčia“ („Trot“), kuriame pasakojama apie Ispanijos šiaurėje gyvenančią Karmę ir svajojančią apie pabėgimą iš slegiančios kasdienybės. Dviejų šalių bendros gamybos filmą prodiusavo Lietuvos prodiuserė Marija Razgutė, prodiusavusi ir kitą šių metų festivalio programos filmą. Tai – ilgai lauktas Marijos Kavtaradzės pirmasis pilnametražis filmas „Išgyventi vasarą“ („Summer Survivors“).

VIDEO: Risčia | KINO PAVASARIS 2019

Balandžio 4 d. festivalį uždarys Rugilės Barzdžiukaitės dokumentinis filmas „Rūgštus miškas“ („Acid Forest“), kurį vienas Lokarno kino festivalio sudarytojų Sergio Fantasas apibūdino kaip netikėtumą: „Jis lyg dokumentikos apie gamtą, trilerio, komedijos ir siaubo filmo sintezė.“

VIDEO: Filmo „Rūgštus miškas“ anonsas

Visi seansai su kūrėjais čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas