Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 12

Dėl koronaviruso „Kino pavasaris“ keliasi į namų kino ekranus

Reaguojant į šiandien Vilniaus miesto savivaldybės paskelbtą sprendimą stabdyti kino teatrų veiklą, „Kino pavasario“ organizatoriai skelbia, jog festivalis įvyks, tik kitu formatu. Kovo 19–balandžio 2 dienomis filmus žiūrovai galės žiūrėti namų kino platformose. Šią informaciją festivalis paskelbė savo „Facebook“ paskyroje.
25-ojo festivalio „Kino pavasaris“ spaudos konferencija
25-ojo festivalio „Kino pavasaris“ spaudos konferencija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Taip išliksime ramūs dėl savo sveikatos ir sąmoningai neleisime plisti koronavirusui“, – teigiama pranešime.

Festivalio vykdomasis direktorius Algirdas Ramaška 15min teigė, jog „Kino pavasaris“ dėl šio sprendimo patirs didelių finansinių nuostolių.

„Šiuo metu pasakyti, kokia tai suma, neįmanoma, bet tai bus šimtai tūkstančių“, – sakė A.Ramaška.

Paklaustas, ar festivalis toliau planuojamas rengti kituose Lietuvos miestuose, kur kol kas nėra uždrausti renginiai, A.Ramaška teigė, jog šiuo metu svarstoma daug įvairių variantų. Detalesnę informaciją festivalio organizatoriai skelbs rytoj įvyksiančioje spaudos konferencijoje.

Įsigijusius bilietus ar abonementus organizatoriai kviečia rašyti el. paštu pagalba@kinopavasaris.lt su pageidavimu keisti bilietą ar abonementą į peržiūrą (-as) namuose arba atgauti pinigus.

„Atsakysime visiems, tik prašome supratingumo, jei atsakymas šiek tiek užtruks dėl didelio laiškų srauto“, – teigia organizatoriai.

15min primena, kad ketvirtadienį Vilniaus miesto savivaldybė, reaguodama į koronaviruso pandemiją pasaulyje, ėmėsi griežtų priemonių viruso plitimui stabdyti.

Nuo rytojaus iki šv. Velykų atostogų pabaigos uždaromos visos ugdymo įstaigos – darželiai, mokyklos, universitetai, atšaukiami visi renginiai, stabdoma kino teatrų, sporto klubų ir kitų poilsio ar pramogų vietų veikla.

Tokių priemonių imamasi nelaukiant Vyriausybės sprendimų ir rekomendacijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas