Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 02

„Egzorcisto“ režisierius Williamas Friedkinas bus apdovanotas už gyvenimo nuopelnus

Oskaru apdovanotas kino režisierius Williamas Friedkinas, gerai žinomas iš savo siaubo klasika tapusio 1973 metų filmo „Egzorcistas“, bus apdovanotas šių metų 70-ojo Venecijos kino festivalio „Auksiniu liūtu“ už viso gyvenimo pasiekimus, ketvirtadienį pranešė renginio organizatoriai.
Williamas Friedkinas
Williamas Friedkinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Režisierius

Režisierius, kuriam Kino meno akademijos apdovanojimas atiteko 1970 metais už jo juostą „French Connection“ ir kuris neseniai sukūrė filmą „Žudikas Džo“, bus pagerbtas per festivalį už jo vaidmenį formuojant JAV kiną.

77-erių režisieriaus „indėlis yra gerai matomas“, sakė festivalio meninis direktorius Alberto Barbera, įvertindamas kūrėją už „visišką atnaujinimą amerikiečių kino, kuris dabar yra vertinamas kaip Naujasis Holivudas“.

Tuo tarpu W.Friedkinas sakė, jog didžiuojasi seniausio pasaulyje kino festivalio, kuris vyks rugpjūčio 28 d. – rugsėjo 7 d., apdovanojimu.

„Venecija, ypač festivalio metu, man yra dvasiniai namai. „Auksinis liūtas“ yra tai, ko niekada nesitikėjau, tačiau jį priimsiu su pasididžiavimu, dėkingumu ir meile“, – sakė režisierius.

Festivalyje taip pat bus parodyta režisieriaus 1977 metų filmo „Sorcerer“, kurį pats kūrėjas vadina „labiausiai asmenišku“ per visą jo karjerą, nauja versija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?