Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 28

Eva Riccobono: vakar – modelis, šiandien – trečiadienį prasidedančio Venecijos kino festivalio globėja

Ar būtinai garsi manekenė turi senti ant podiumo? Viena gražiausių ir geriausiai apmokamų Milano modelių italė Eva Riccobono įrodė, kad manekenė, kaip ir kiekviena talentinga moteris, gali bet kada pakeisti profesiją. Vakar atvykusi į Venecijoje 70-ajį kartą vykstantį kino festivalį italė dar kartą nustebino savo gerbėjus.
Buvusią manekenę Eva Riccobono ir toliau rengia "Giorgio Armani" mados namai
Buvusią manekenę Evą Riccobono ir toliau rengia „Giorgio Armani“ mados namai / "Giorgio Armani" mados namų nuotr.

Dieviškai grakšti figūra, geltonos garbanos, išblyškusi oda, sodrios lūpos, žemę siekianti gipiūro suknia. Ir švelni veido išraiška. „Giorgio Armani“ mados namai žurnalistams paskelbė žinią – Eva vilki prabangia naujausios  dizainerio G.Armani „Armani Prive“ kolekcijos gipiūro suknele.

Naujasis  E.Riccobono  – Venecijos kino festivalio globėjos vaidmuo – nė kiek ne mažiau pribloškiantis, nei ką tik manekenės suvaidintas ekranuose.  Ji tobulai keičia įvaizdį, jos talentui nėra ribų.

Dar visai neseniai ja žavėjomės ant garsių Italijos dizainerių Alberta Ferretti, „Max Mara“, „Gucci“, „Prada“, „Versace“ podiumų, o štai šiandien Eva – ne tik modelis, reklamos veidas, „Lavazza“ kavos namų fotomodelis, bet ir Venecijos kino festivalio globėja.

Juostoje „Grande, grosso e Verdone“  (it. Didelis, stambus ir Verdone) Evą iš tiesų sunku atpažinti. Švelnių veido bruožų manekenė – vyrų viliotoja. Miegamajame ji pasirodo su erotiškais apatiniais, rūkydama cigarą.

„Mano pirmasis  vaidmuo kine – skandalingas. Vaidinau prostitutę, ši istorija šiek tiek primena amerikiečių aktorės Julia Roberts vaidmenį su Richardu Gerre'u filme „Graži moteris“. Ir aš, ir ji suvaidinome vulgarią, bet stulbinamai žavią laisvo elgesio moterį“, – neslepia Eva. Su modelio karjera atsisveikinusi gražuolė tapo aktore 2008-aisiais, nusifilmavusi garsaus italų komiko Carlo Verdone filme kartu su kita italų kino žvaigžde Claudia Gerini ir pačiu režisieriumi.

Juostoje „Grande, grosso e Verdone“  (it. Didelis, stambus ir Verdone) Evą iš tiesų sunku atpažinti. Švelnių veido bruožų manekenė – vyrų viliotoja. Miegamojo kambaryje ji pasirodo su erotiškais apatiniais, rūkydama cigarą.

Šis Evos iššūkis mados pasauliui buvo netikėtas, tačiau būtent jis top modeliui  ir atvėrė naujus kelius.

„Visada svajojau apie  kino pasaulį“ , – atvirauja garsi manekenė. – Kitas, nors ir epizodinis, vaidmuo italų režisieriaus Paolo Franchi kino filme „E la chiamano estate“ – (it. Ir tai galime pavadinti vasara) kino žinovams nepaliko abejonių – Eva ne tik podiumų, bet ir kino žvaigždė. Vėlesnis – kino juostoje „Passione sinistra“ – (it. Niūri aistra), dar kartą tai patvirtino.

Dabar buvusi manekenė atvyko į Veneciją jau su rimta aktorės biografija. Ką tik ji baigė filmuotis Renato De Maria filme „La vita oscena“ – (it. Nepadorus gyvenimas).  Keturiuose kino filmuose nusifilmavusi moteris neslepia: „Širdis plaka smarkiai. Podiumu žingsniuoti iš tiesų man lengviau, nes turiu patirties. Prieš prasidedant festivaliui buvau visai rami ir neabejojau, kad susidorosiu su man patikėta užduotimi. Bet štai atsidūriau Venecijoje ir pradėjo skirtis adrenalinas.“

Šį vakarą Venecijoje top modelis pristatys pirmąjį  kino festivalio filmą. Režisieriaus Algonso Cuarono „Gravitacija“ juostoje suvaidino kino žvaigždės Sandra Bullock ir George'as Clooney. „Dar nepasiekiau šių kino garsenybių talento lygio“, – prisipažįsta E.Riccobono. Tačiau Evos talentu ant podiumo G.Clooney ne kartą teko įsitikinti. Juk manekenė daugybę kartų žengė „Giorgio Armani“ mados teatro Milane, Bergognone gatvėje. takeliu, o aktorius ne kartą ją stebėjo šioje salėje iš pirmosios svečių eilės.

Priežastis, dėl kurios garsus modelis sutiko tapti Venecijos festivalio globėja – vis tik nebuvo tuščias garbės troškimas. Evos tikslas – pakeisti susiformavusį mados kuluaruose įvaizdį. Tarp Italijos modelių vokietės ir italo dukra visada išsiskyrė blyškia oda ir skaidriomis akimis. O žiniasklaida netruko manekenei  prisegti įvaizdį, kuris tapo psichologine problema. 

Atvykusi į Veneciją top modelis paskelbė: „Galbūt Venecija man padės išsivaduoti iš anemiškos, bejausmės ufonautės įvaizdžio. Man patraukli jausminga, emocijų nevaldanti, itin trapi moteris. Nesu nei rimta, nei šalta. Mėgstu skaniai gaminti ir daug valgyti“, – Venecijoje atvirumu žiniasklaidą stebino Italijos top modelis.

Šiandien prasidedantis prestižinis, vienas seniausių Europoje Venecijos kino festivalis pasibaigs rugsėjo 7 dieną. Geriausią filmą išrinks žiuri, kurios prezidentu jau antrą kartą paskirtas legendinis režisierius Bernardo Bertolucci. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento