Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 08

Festivalis „Šeršėliafam“ kviečia tarptautinę moters dieną paminėti su trumpametražiais filmais

„Šeršėliafam“ tarptautinę moters dieną kviečia paminėti neįprastai – beveik visą naktį žiūrint moterų režisuotus trumpametražius filmus. Praeitų metų festivalyje „Šeršėliafam“ debiutavosi trumpametražių filmų programa sulaukė didelio žiūrovų susidomėjimo, todėl šiemet festivalis tęsia tradiciją ir kviečia naktį praleisti kino teatre „Pasaka“.
Festivalis „Šeršėliafam“
Festivalis „Šeršėliafam“ / kinopasaka.lt nuotr.

Programą „Šeršėliafam trumpai“ sudaro 13 filmų ne tik iš Europos, bet ir Jungtinių Amerikos valstijų, Australijos ir Izraelio. Moterų režisierių kurti filmai  buvo pristatyti ir apdovanoti ne viename kino festivalyje, tarp kurių: Berlyno, Londono, Sandanso, Niujorko, Anesi animacinių filmų festivaliai. Dalyvavimas ir apdovanojimai trumpametražių filmų festivaliuose buvo vienas iš pagrindinių atrankos kriterijų, sudarinėjant „Šeršėliafam trumpai“ filmų programą.

Trumpametražių filmų naktyje žiūrovai išvys daugiau nei 16 apdovanojimų pelniusią V. Mather dramą “Stenlis Piklas”. Tai jaudinanti, pikseliacijos būdu nufilmuota, istorija apie vaikiną iš keisto ir neįprasto prisukamų lėlių pasaulio. Tačiau netikėtai jo gyvenimas apsiverčia aukštyn kojom, sutikus merginą iš visai kito pasaulio...

Taip pat programoje bus pristatytas ir debiutinis režisierės Jurgitos Miciulevičiūtės – Smeu vaidybinis filmas “Ne pasaka”. Tai jautrus pasakojimas apie berniuko vaikystę, tėvų skyrybas, vidinį vaiko pasaulį. Trumpametražių filmų nakties “Šeršėliafam trumpai” žiūrovai turės galimybę pirmieji išvysti šį režisierės darbą ir jį įvertinti.

Nors trumpametražių filmų programos filmai yra labai skirtingi, bet daugeliui jų būdingas netikėtumas, kuris neleis „naktinėtojams“ nuododžiauti ir įtrauks į beveik 3 val. truksiantį kino reginį.

„Šeršėliafam trumpai“ trumpametražių filmų naktis vyks kovo 8 d. 22:15 val. kino teatro didžiojoje salėje.

Daugiau informacijos www.kinopasaka.lt arba el. paštu pasaka@kinopasaka.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?