Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 28

Filmas „Palikti Aliaskoje“ atskleidžia, kas slepiasi serijinio žudiko galvoje

Paslaugus kaimynas, kas rytą kieme vedžiojantis šunį, geras tėvas, vežantis savo vaiką į mokyklą kartu su jūsiškiu, pardavėjas, parduodantis jums kavą... Ar esate tikri, kad pažįstate žmones, su kuriais bendraujate kasdien? Toks buvo ir Robertas Hansenas – gerbiamas mažo Aliaskos miestelio vyras, tėvas ir verslininkas – serijinis žudikas, kurio nusikalstamos veiklos istorija papasakota filme „Palikti Aliaskoje“.
Filmas „Palikti Aliaskoje“
Filmas „Palikti Aliaskoje“ / Kadras iš filmo

Režisierius Scottas Walkeris šį įtampos kupiną filmą kūrė keletą metų, kruopščiai nagrinėdamas beveik prieš pusę amžiaus nutikusius kraupius įvykius. Aliaskos miestelyje gyvenantis geros reputacijos vyras grobė, kankino ir žudė moteris, tačiau niekas nė neįtarė, jog dėl dingusių merginų kaltas visai šalia gyvenantis romus šeimos vyras. Filmo kūrybinė grupė aiškinosi, kas vyko Roberto Hanseno galvoje, kai keliolika metų iš eilės merginas jis laikė laukiniais žvėrimis ir vedamas pirminių instinktų jas prievartavo, o paskui medžiojo.

Filmo režisierius ir scenarijaus autorius peržiūrėjo policijos įrašus, norėdami suprasti, kodėl vienas iš pagrindinių jų filmo herojų turėtų elgtis taip, kaip elgėsi. Kaip veikė R. Hanseno smegenys, kodėl jis tapo serijiniu žudiku ir kaip jam pavyko taip ilgai slėpti šią savo veiklą nuo pačių artimiausių žmonių. Paaiškėjo, kad Hansenas nuo vaikystės buvo atsiskyręs berniukas, kurio nemėgo mokykloje. Paauglystėje dėl išvaizdos jį atstūmė ir tyčiojosi merginos. Vienintelis būdas, kuriuo žudikas galėjo įgyvendinti savo viduje slypinčias fantazijas, buvo perkamos moterys bei didžiuliai medžioklės plotai.

„Jos man buvo ne daugiau nei Dalio ožkos ar grizliai, persekiojau jas, nes norėjau trofėjų“, – teisme sakė R. Hansenas.

Profesionalus medžiotojas prisipažino nežudęs tų, kurios nepaniekino jo fantazijų ir tiksliai vykdė nurodymus. Išskyrus meistrišką ginklų bei lėktuvo valdymą, kasdieniame gyvenime nebuvo nei vienos srities, kurioje vadovautų jis, tad tokias situacijas Hansenas susikūrė pats. Filme „Palikti Aliaskoje“ žudiką įkūnija ramios ir kartu šiurpios išvaizdos Johnas Cusackas, o su juo konfrontuojantį ir pėdomis sekantį seržantą – Nicolas Cage‘as. Prostitute, kuriai pabėgus atskleistos visos žudiko paslaptys, tapo seksualioji Vanessa Hudgens.

Nuo pirmos sekundės įtemptas ir šokiruojantis trileris „Palikti Aliaskoje“, filmuotas nuostabioje ir atšiaurioje Aliaskos gamtoje, Lietuvos kino žiūrovus pasieks jau rugsėjo 6 dieną.

Jūs tik manote, kad pažįstate žmones, tačiau net neįsivaizduojate, ką jie veikia tada, kai niekas nemato...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento