Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Filme „Sesės“ kovotojo vaidmenį sukūręs P.Markevičius: ruošiausi lyg olimpinėms žaidynėms

Trys mėnesiai intensyvių treniruočių kasdien, griežta dieta, valgis kas dvi valandos ir jokio cukraus. Tokia buvo aktoriaus Pauliaus Markevičiaus vasara, kai jis ruošėsi mišrių kovos menų kovotojo vaidmeniui Lauryno Bareišos filme „Sesės“, kuris Lietuvoje bus rodomas nuo rugsėjo 20 d., rašoma pranešime spaudai.
Paulius Markevičius. Kadras iš filmo „Sesės“
Paulius Markevičius. Kadras iš filmo Sesės / Filmo kūrėjų nuotr.

„Jaučiausi lyg rengčiausi olimpinėms žaidynėms. Tai buvo ilgiausias ir specifiškiausias pasiruošimas vaidmeniui. Nei daug knygų skaičiau, nei papildomos informacijos ieškojau, visas darbas buvo fizinis, savo kūno pritaikymas. Taip pat susipažinau su kovos menų bendruomene, gilinausi į jų charakterius, pasižiūrėdavau kovų“, – pasakoja P.Markevičius.

Širdis – svarbiausias instrumentas

Treniruotės pakeitė ir filmo „Sesės“ aktoriaus mąstyseną – pradžioje jis galvojo, kad reikia ruoštis kovai su priešininku, o iš tiesų daugiausiai ryžto reikia kovojant su savimi. Pasak P.Markevičiaus, pradėjus kisti mąstymui, žiūrėk, jau ir stovėsena pasikeičia, bendravimas su kitais žmonėmis, o tai labai naudinga kuriant vaidmenį.

Organizatorių nuotr./Kadras iš filmo Sesės
Organizatorių nuotr./Kadras iš filmo Sesės

„Ką suvokiau, kad didžiausias priešas ir pagalbininkas – esi tu pats. Ne raumenys, ne galva, o širdis yra pats svarbiausias instrumentas. Jeigu turi tikslą ir juo tiki, viskas pasidaro savaime. Raumenys ir kova – antriniai dalykai, o iš tiesų treniruoji savo valią, pasiryžimą, programuoji smegenis nugalėti visus atsisakymus ir kliūtis. Skauda, tingiu, neturiu motyvacijos – eini ir darai“, – įgauta patirtimi dalinasi P.Markevičius.

Kovotoją nulipdė per tris mėnesius

Filmuose „Poetas“, „Išgyventi vasarą“ ir „Piligrimai“ vaidinęs aktorius prisipažįsta, kad režisieriaus Lauryno Bareišos skambutis buvo lyg iš giedro dangaus.

„Buvo vasaros pradžia. Sako, susitinkam. Klausiu, eisim futbolą pažaisti? Ne, pakalbėsim dėl vaidmens. Perskaičiau scenarijų. Patiko. Sakau, jeigu abu taip pat suprantame MMA kovotojo personažą, spaudžiam rankas ir važiuoju pas trenerį“, – prisimena P.Markevičius.

Kovos menų treniruotes jis lankė ir anksčiau – porą kartų per savaitę, geresnei savijautai ir fizinei būsenai. Tad sportas jam nebuvo naujas vandenynas. Tiesa, čia reikėjo kur kas daugiau valios, motyvacijos ir fizinių pastangų.

„Mano treneris buvęs profesionalus kovotojas. Sakau, turime tris mėnesius, reikia iš manęs nulipdyti kovotoją. Jis sako, pakelk marškinėlius. Viskas gerai, be problemų, padarysim. Ir prasidėjo juodas kasdienis darbas. Ruošiausi tarsi tikroms varžyboms“, – pasakoja aktorius.

 Audriaus Solomino nuotr./Režisierius Laurynas Bareiša su aktoriumi Pauliumi Markevičiumi
Audriaus Solomino nuotr./Režisierius Laurynas Bareiša su aktoriumi Pauliumi Markevičiumi

Jo diena prasidėdavo 5 val. 30 min., sočiais trijų kiaušinių pusryčiais, mankšta, tuomet 20–30 min. dviračiu į treniruotę, ten 2 val. muay-thay treniruočių, kurios būdavo tris kartus per savaitę. Kitas tris dienas bendras fizinis pasirengimas treniruoklių salėje. Sekmadienis laisva diena – 5–7 km. lengvai prasibėgti ar intensyvesnė treniruotė su šokdyne.

Nuo smaližiaus dienų iki griežtos dietos

Ypatingą dėmesį filmo „Sesės“ aktorius turėjo skirti maisto racionui. Jis juokiasi, kad pirmas mėnuo – lyg smaližiaus dienos, nes reikėjo priaugti svorio. Jis valgė mėsainius, picas, pyragaičius – ypač kaloringą maistą. Taip per mėnesį priaugo apie 6 kg.

„Kiti du mėnesiai buvo griežta dieta ir raumenų auginimas. Pradžioje svoris kiek nukrito, o vėliau priaugo dar 4 kilogramus. „Po pirmo mėnesio teko atsisakyti visų angliavandenių, makaronų – liko varškė, bananas, virta vištiena, ryžiai ir rauginti kopūstai arba lapinės daržovės“, – vardija aktorius.

Valgymo intensyvumas buvo neįprastas – jis turėjo valgyti kas dvi valandas. „Lyg ir alkio nejauti, bet kas dvi valandas turi pasistiprinti. Taip pripratinau organizmą. Kai skrandis užsiėmęs, energijos visada pakankamai. Jausmas buvo geras“, – juokiasi aktorius.

Pradėjau vertinti, ką dedu į save

Jis atviras, kad sunkiausia buvo atsisakyti cukraus. „Be to, draugai taip pat paerzindavo kaloringais padažais, mėsainiais ir tįstančiais sūriais. Žinoma, kartu ir palaikė mane, kai sėdėdavau su vandeniu ir maitindavausi beskone vištiena iš dėžutės“, – šypsosi P.Markevičius.

P.Markevičius iki šiol du kartus per savaitę lanko sporto treniruotes, atidžiai renkasi maistą. „Pradėjau vertinti, ką dedu į save. Pajaučiau didelį skirtumą tarp greito sumuštinio ir natūralaus maisto. Pajaučiau, kiek tai turi įtakos emocijoms, nuotaikai. Dienotvarkėje pasiliko ir ankstyvi rytai, pradėjau juos vertinti ir dabar keliuosi anksčiau“, – sako aktorius.

P.Markevičius kartu su Gelmine Glemžaite, Agne Kaktaite ir Giedriumi Kiela Lokarno kino festivalyje laimėjo leopardą už geriausią aktorių ansamblį. Psichologinė drama „Sesės“ kinuose nuo rugsėjo 20 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi