Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 02 27

Į „Ąžuolo“ apdovanojimą pretenduoja trys kino operatoriai

Į Lietuvos kino operatorių asociacijos „Ąžuolo“ apdovanojimą, kuris skiriamas už geriausią metų darbą, pretenduoja trys operatoriai.
Filmuojant Čečėnijoje režisieriui M.Kvedaravičiui pačiam teko susidurti su vietine teisėsauga, jis prisipažino nesyk jautęs pavojų.
Režisierius ir operatorius Mantas Kvedaravičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pranešama, kad trečią sykį teikiamo apdovanojimo nominantai yra Ramūnas Greičius už filmą „Tadas Blinda. Pradžia“, Mantas Kvedaravičius už filmą „Barzakh“ ir Audrius Kemežys už filmą „Raminas“.

Taip nusprendė vertinimo komisija, kurią šiais metais sudaro kino operatoriai Algimantas Mikutėnas, Feliksas Abrukauskas, Vladas Naudžius, prodiuserė Ulijana Kim ir kultūros istorikė Lina Kaminskaitė-Jančorienė. Iš viso pateikta svarstyti buvo 11 kino filmų.

Šiemet įsteigta ir atskira jaunųjų kino operatorių nominacija. Diplomą pretenduoja gauti Audrius Zelenius už filmą „Laikinai“, Linas Dabriška už filmą „Dešimt priežasčių“, Eitvydas Doškus už filmą „Paskutinė medaus mėnesio diena“.

Pagerbs Joną Tomaševičių

Apdovanojimu už kūrybinius gyvenimo nuopelnus bus pagerbtas kino operatorius Jonas Tomaševičius. Jis nufilmavo juostą „Jausmai“ (1968 metais gautas diplomas už geriausią operatoriaus darbą X Baltijos šalių, Baltarusijos, Moldovos kino festivalyje Minske, žiuri prizas tarptautiniame San Remo festivalyje), „Herkus Mantas“ (Valstybinė premija 1973 metais, antras prizas už operatoriaus darbą sąjunginiame kino festivalyje Alma Atoje), „Ave, vita“, „Perskeltas dangus“, „Skrydis per Atlantą“, „Moteris ir keturi jos vyrai“ ir kiti.

Apdovanojimų ceremonija įvyks kovo 28 dieną, Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas