Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 13

Ištikimam „Scanoramos“ partneriui įteikta „Lietuvos diplomatijos žvaigždė“

Lapkričio 13-ąją ištikimam Europos šalių kino forumo „Scanorama“ partneriui ir bendradarbiui Janui Erikui Holstui buvo įteiktas Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerijos garbės ženklas „Lietuvos diplomatijos žvaigždė“.
Lietuvos diplomatijos žvaigždės įteikimas J.E.Holstui
Lietuvos diplomatijos žvaigždės įteikimas J.E.Holstui / Organizatorių archyvo nuotr.
Temos: 1 „Scanorama“

Norvegijos kino instituto vykdantysis direktorius bei generalinio direktoriaus pavaduotojas apdovanotas už nuopelnus plėtojant Šiaurės-Baltijos šalių kultūrinį bendradarbiavimą.

„Lietuvos diplomatijos žvaigždę“ Janui Erikui Holstui įteikė Evaldas Ignatavičius, Užsienio reikalų viceministras ir dr. Gražina Arlickaitė, „Scanoramos“ direktorė.

Ji padėkojo už svarų J. E. Holsto indėlį plėtojant Europos šalių kino forumą „Scanorama“.

„Su J. E. Holstu bendradarbiaujame nuo pat festivalio gimimo, jau dešimt metų. Jis buvo mūsų įkvėpėjas pirmaisiais metais ir labai mums padeda iki šiol. Džiugu, kad jubiliejiniais festivalio metais mes taip pagerbiame ir atsidėkojame mūsų ištikimam draugui ir Šiaurės šalių kino puoselėtojui“, – sako G. Arlickaitė.

J. E. Holstas yra dirbęs dėstytoju, kino programų sudarytoju, prodiuseriu bei kritiku. Buvo daugybės tarptautinių kino festivalių žiuri narys. Jis dvidešimt metų buvo Norvegijos „Oskarų“ komiteto narys bei vadovavo nacionaliniams Norvegijos kino apdovanojimams „Amanda“.

Garbingas apdovanojimas įteiktas specialiame festivalio renginyje „Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimas“, kurį organizavo Užsienio reikalų ministerija, Norvegijos ambasada ir „Scanorama“.

Užsienio reikalų ministerijos garbės ženklas „Lietuvos diplomatijos žvaigždė“ teikiamas nuo 2010 metų.

Šiuo ženklu yra apdovanojami Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiai bei organizacijos už ypatingus nuopelnus garsinant Lietuvos vardą, puoselėjant ir plėtojant tarpvalstybinius santykius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai