Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Įvyko pirmasis ir vienintelis kino festivalis vaikams ir jaunimui „Kinas po žvaigždėmis. Junior“

Įvyko pirmasis ir vienintelis kino festivalis vaikams ir jaunimui po atviru dangumi „Kinas po žvaigždėmis. Junior“ – renginys užveria duris iki kitų metų. Beveik 2500 Vilniaus miesto moksleivių ir šeimų žengė MO muziejaus terasoje nutiestu raudonu kilimu ir mėgavosi pirmąja festivaline patirtimi, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
„Kinas po žvaigždėmis. Junior“
„Kinas po žvaigždėmis. Junior“ / Gabijos Matkutės nuotr.

„Žinome, kad ne vienam jaunajam žiūrovui šis kino festivalis buvo pirmasis, todėl džiugu, kad galėjome supažindinti juos su visais tikriems kino festivaliams būdingais atributais, tokiais kaip susitikimai su kūrėjais ar raudonas kilimas. Siekėme parodyti, kad kinas yra šventė, į kurią norisi sugrįžti, “– sako festivalio vadovė Andrė Balžekienė.

Visai kaip suaugusiems skirtuose festivaliuose, taip ir šiame, skirtame jaunimui, žiūrovai buvo kviečiami rinkti geriausią filmą – vertinti kaip jiems patiko ką tik matyta kino juosta nuo 1 iki 5. Balsavime dalyvavo 500 dalyvių, geriausiu buvo pripažintas į būtinus pamatyti paauglių kino filmų sąrašą nuolat patenkantis filmas „Užsispyrėlės sutramdymas“ (rež. Gil Junger, orig. 10 Things I Hate About You).

Gabijos Matkutės nuotr./„Kinas po žvaigždėmis. Junior“
Gabijos Matkutės nuotr./„Kinas po žvaigždėmis. Junior“

Daugiausiai simpatijų surinkusį filmą puikiai vertino ir mokytojai. „Filmas „Užsispyrėlės sutramdymas“ idealiai tiko paaugliams. Nors filmas sukurtas 1999 metais, liečia ir dabartiniam jaunimui aktualias temas, o pati festivalio aplinka, lokacija, žaidimas po filmo motyvavo mokinius įsitraukti.“

Be geriausiu išrinkto filmo kino festivalio programoje buvo dar 6: širdį verianti istorija apie draugystę „Ateivis“, dainuoti kartu šeimas įkvepiantis legendinis miuziklas „Muzikos garsai“, drambliuko „Dumbo“ kelias į pripažinimą, nuotykių istorija „Mažojo Nikolia lobis“, apie menstruacijas nuo pradžios iki pabaigos pasakojantis filmas „Mėnesinės“ ir specialusis nemokamas kartu su Švedijos ambasada organizuotas filmo „Kulkos“ seansas.

Įvairi festivalio programa sutraukė skirtingo amžiaus vaikus, jaunimą ir tėvus, o klasika tapusių filmų peržiūros parodė, kad filmai perduodami iš kartos į kartą. „Viename „Ateivio“ seanse buvo daug tėvų, atėjusių su savo vaikais. Paklausus, kas žiūrės filmą ne pirmą kartą, didžioji dalis tėvų pakėlė rankas. Tame yra kažkas labai stipraus – filmas eina per skirtingų kartų širdis. Vyresnieji jau žino siužetą, žino ką reiškią „Ateivį“ pamatyti pirmą kartą, o jauniesiems tai – naujas nuotykis,“ – sakė kino mokyklos „Youngblood“ mokytoja, scenaristė Augustė Perstinevičiūtė.

Pirmasis ir vienintelis kino festivalis vaikams ir jaunimui po atviru dangumi „Kinas po žvaigždėmis. Junior“ vyko birželio 3–7 d. MO muziejaus terasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius