Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 04

Jamesas Cameronas: „Didžiausias filmo „Pi gyvenimas“ malonumas – meistriškas balansavimas ant kompiuterinės grafikos ir realybės ribos“

Imtis šio filmo norėjo daugybė režisierių. Tarp jų – M. Night Shyamalanas, Alfonso Cuaronas, Jean-Pierre Jeunetas ir Angas Lee, kuriam ir atiteko filmo „Pi gyvenimas“ (orig. „Life of Pi“, 2012) vairalazdė.
Filmas „Pi gyvenimas“
Filmas „Pi gyvenimas“ / Kadras iš filmo

Vėliau iš Taivano kilęs režisierius A.Lee sakė, jog per visą režisieriaus karjerą tik vienintelį kartą jis norėjo mesti nebaigtą filmą – filmuojant juostą „Pi gyvenimas“.

Prieš pradėdamas darbus, režisierius jau žinojo, kad knygos „Pi gyvenimas“ tiesiog neįmanoma perkelti į didžiuosius ekranus.

„Prieš filmavimą atlikau scenų, vykstančių vandenyne, vizualizaciją. Štai tada kino studija „Fox Entertainment“ rimtai sudvejojo dėl investicijų į šį filmą: planuojamas biudžetas buvo keliskart didesnis už tą, kurį studija siūlė. Filmo likimas kabojo ant plauko“, – pripažino režisierius.

„Filmas pagal filosofinę knygą, tai ne Betmenas“, – nusijuokė A. Lee. Jis tarsi šešėlis sekiojo studijos „Fox Entertainment“ vadovus, kol galiausiai jie nusileido ir uždegė žalią šviesą.

Giriamas už fantastišką filmo spalvų gamą ir kvapą gniaužiančius 3D efektus, režisierius prisipažįsta esąs „naujokas 3D reikaluose“. Todėl pagalbos kreipėsi į kompiuterinių technologijų panaudojimo kine pionierių Jamesą Cameroną bei jo kompaniją „Cameron Pace Group“, konsultavusią režisierių viso filmo kūrimo metu.

Nepaisydamas A. Lee kuklumo, J. Cameronas mano kitaip. Šis kino genijus tvirtina, jog vienas didžiausių „Pi gyvenimas“ malonumų – meistriškas balansavimas ant kompiuterinės grafikos ir realybės ribos. „Pi gyvenimas“ laužo nusistovėjusią nuomonę, jog 3D efektai tinkami tik fantastiniams veiksmo filmus“, – sako J. Cameronas.

Jis pripažįsta, kad „šiame filme 3D efektai priverčia pamiršti, kad tai – tik filmas. Esame vandenyno centre be civilizacijos ir tą jaučiame visomis savo kūno dalimis“.

2002-aisiais kanadiečių rašytojas Yannas Martelis už romaną, kuriuo remiantis sukurtas filmas „Pi gyvenimas“ gavo prestižinę Bukerio premiją. Toks įvertinimas garantuoja mažų mažiausiai puikų filmo scenarijų ir prisideda prie vis garsėjančių spėlionių, jog „Pi gyvenimas“ – vienas stipriausių kandidatų vasarį vyksiančioje „Oskarų“ apdovanojimų ceremonijoje pelnyti prestižinį prizą.

Pi Patelis (akt. Suraj Sharma) – vieno provincijos miestelio zoologijos sodo direktoriaus sūnus. Šeimai nusprendus persikelti gyventi į Kanadą, į kelionę Ramiuoju vandenynu Pateliai leidžiasi lydimi zoologijos sodo augintinių. Deja, įvyksta katastrofa, laivas skęsta, o gyvas lieka tik Pi ir keletas gyvūnų. Kartu su bengališku tigru beviltiškai dreifuodamas vandenyne, Pi suvokia, jog pasaulis – tai stebuklų ir atradimų plynė, kartais ištiesianti ranką tuomet, kai mažiausiai to tikiesi... „Pi gyvenimas“ – tai neįtikėtina vilties ir kovos už gyvenimą istorija.

Indijoje ir Taivane filmuota juostoje – kvapą gniaužiantys peizažai, neįtikėtina istorija ir fantastiško grožio vaizdai. Kritikai tvirtina, jog tai – emocionalus ir filosofinis filmas, gebantis įkvėpti žmogų.

Lietuvoje įspūdingu Ango Lee režisuotu reginiu grožėsimės nuo gruodžio 21 dienos.

VIDEO: Life of Pi - Official Trailer (HD)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai