Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jaučiantiems serialų badą – „Telia Play“ rekomendacijos ilgajam Žolinės savaitgaliui

Ilgieji savaitgaliai tiesiog sutverti serialų žiūrėjimo maratonams. Jei laiko turite daugiau nei idėjų, ką žiūrėti, šios „Telia Play“ rekomendacijos kaip tik Jums. Rinkitės pagal savo pomėgius, akimirkos nuotaiką – ir smagaus žiūrėjimo.
„Baltasis lotosas“ („The White Lotus“, 2021–2022)
„Baltasis lotosas“ („The White Lotus“, 2021–2022) / Telia play nuotr.

„Drakonų namai“ („House of the Dragon“, 2022–2024)

Legendinio HBO serialo „Sostų karai“ priešistorę pasakojantys „Drakonų namai“ kaip ir jų pirmtakas yra paremtas rašytojo George’o R. R. Martino fantastinėmis ir jau kulto statusą turinčiomis knygomis.

Naujojo serialo kūrėjai pasistengė, kad jis patiktų tiek „Ledo ir ugnies“ sagos gerbėjams, tiek ir nieko bendro su šiuo mistiniu pasauliu dar neturėjusiems.

„Drakonų namuose“ išvysite galios žaidimų, lojalumo ir išdavystės, politinių machinacijų bei uždraustų santykių istorijas. Žinoma, bus ir drakonų.

Jei norite atsijungti nuo savojo pasaulio ir keltis į mitologinį, kuriame kūrėjų fantazijai nėra ribų, o vizualiai išpildyta šios visatos pusė – atima žadą, leiskitės į „ugnies ir kraujo“ pasaulį.

Nuoroda į fantastinį serialą „Drakonų namai“

Telia play nuotr./Drakonų namai
Telia play nuotr./Drakonų namai

„Industry“ („Pramonė“, 2020–2024)

Sveiki atvykę į intriguojantį finansų pasaulį, kuriame mokslus ką tik baigę, ambicingi ir „alkani“ jaunuoliai kovoja dėl „jaukios vietos po saule“ prestižiniame investiciniame Londono banke „Pierpoint & Co“. Konkurencija ir kasdieninis stresas čia tokie įprasti, kad kartais tikrai pasidžiaugsite, jog ne jums reikia tai išgyventi. Niekaip nepaleis mintis, ar tikrai verta aukoti asmeninį gyvenimą vardan darbinės sėkmės ir karjeros aukštumų.

Kritikai giria šias serijas už šiuolaikiškumą ir mokėjimą į dabarties problemas pažvelgti realistiškai. Visas korporatyvinis gyvenimas bus kaip ant delno. Serialo kūrėjai į siužetą sudėjo daugybę savo asmeninių patirčių iš laikų, kai patys dirbo šioje negailestingoje sferoje.

Jei jums patiko serialas „Palikimas“, drąsiai rinkitės ir šį.

Nuoroda į draminį serialą „Industry“

Telia play nuotr./Pramonė
Telia play nuotr./Pramonė

„Lažybų tarpininkas“ („Bookie“, 2023–2024)

Juodųjų komedijų bei serialų, kuriuose humoras persipina su kriminalinėmis situacijomis, gerbėjams – ši rekomendacija tikrai bus vertinga.

Serialo kūrėjai – garsūs situacijų komedijų „Didžiojo sprogimo teorija“ ir „Du su puse vyro“ sumanytojai, tad tikrai nujausite, ko galite tikėtis.

Los Andžele gyvenančiam ir dirbančiam lažybų tarpininkui bei šios srities profesionalui Deniui kasdien tenka spręsti pačias įvairiausias darbines problemas: susidūrimus su nestabiliais klientais, darbo metu iškylančius asmeninius iššūkius bei visaip šį verslą norinčius pažaboti biurokratus. Didžioji bėda, kad Denis niekaip nespėja, o ir nelabai nori, prisitaikyti prie šiuolaikinio pasaulio ir vis dar naudojasi savo senaisiais darbiniais metodais.

Jei norėjote pro rakto skylutę pažvelgti į lažybininkų ir nelegalių sporto lažybų pasaulį – tikrai rinkitės vakarui šį serialą.

Nuoroda į komedijinį serialą „Lažybų tarpininkas“

Telia play nuotr./Lažybų tarpininkas
Telia play nuotr./Lažybų tarpininkas

„Fargo“ (2014–2024)

Jums tikrai nesidvejina, šis serialas įkvėptas to paties pavadinimo 1996 metų kino juostos, kurią sukūrė legendiniai filmų autoriai broliai Cohenai. Nors serialas, kaip ir filmas, dvelkia ta pačia niūria ir juodojo humoro prisirpusia atmosfera, tačiau istorijos ir herojai kiekvieną sezoną čia visiškai nauji.

Būkite pasiruošę daugiasluoksniams personažams, intriguojančiam siužetui su šias istorijas visaip kaip papildančiu ekrano žiaurumu.

Jūsų laukia – nedideli ir dažnai snieguoti vidurio Amerikos miesteliai ir kasdienės jų gyventojų bėdos.

Kritikai liaupsina šias serijas už puikų siužetą, režisūrinius sprendimus ir aktorių vaidybą. Kiekvienas sezonas sulaukia pagyrų už gebėjimą įtaigiai papasakoti istorijas, atrasti save vėl iš naujo, nesidairant į praeitus sezonus bei išlaikant beveik prieš 20 metų kurto filmo dvasią.

Nuoroda į kriminalinį serialą „Fargo“

Telia play nuotr./Fargo
Telia play nuotr./Fargo

„Baltasis lotosas“ („The White Lotus“, 2021–2022)

Socialinės satyros ir juodojo humoro kupinas serialas kviečia savo žiūrovus „pailsėti“ prabangiuose „Baltojo lotoso“ kurortuose.
Čia elitinių klientų ir juos aptarnaujančių darbuotojų gyvenimai dažnai persipina, o tai jau veda į netikėtas ir dažnai tragiškas pasekmes.

Kiekvienas serialo sezonas pasipildo vis naujais herojais bei šviežia atostogų lokacija.

Tikrai nustebsite kaip užliūliuoti pasakiško grožio peizažų bei nuostabios muzikos, būsite įtraukti į chaotiškus ir net tamsius serialo personažų gyvenimus.

Kritikai giria šį serialą už galimybę žiūrovams kritiškai įvertinti perteklinės prabangos ir neribotų privilegijų kupiną turtuolių gyvenimą.

Gal rasite atsakymą į amžiną klausimą: ar turtuoliai irgi verkia?

Nuoroda į komedijinį serialą „Baltasis lotosas“

Telia play nuotr./Baltasis lotosas
Telia play nuotr./Baltasis lotosas

„Stiuardesė“ („The Flight Attendant“, 2020–2022)

Tik pasirodęs ekranuose šis serialas sulaukė daugybės žiūrovų simpatijų už gebėjimą įtaigiai miksuoti skirtingus žanrus. Drama čia maišysis su trileriu, o pastarasis su mistika ir juoduoju humoru. Didžiausios pagyros skrieja ryškiausiai serialo žvaigždei, aktorei Kaley Cuoco, kuri ir vaidina pagrindinį stiuardesės Kasandros vaidmenį.

Viso serialo metu Kasandrai tenka kovoti su vidiniais demonais, alkoholio priklausomybėmis bei, kaip jau įprasta, neišspręstomis praeities traumomis.

Vienos nakties nuotykiai, įvairūs pavojai ir nesiliaujantys išgėrinėjimai heroję klampina į kriminalines situacijas iš kurių jai tenka vis „nešti sveiką kailį“.

Šio serialo dėka, buvusi komedijos aktorė pelnė pripažinimą ir kaip įtikinama draminė aktorė.

Nuoroda į komiško trilerio serialą „Stiuardesė“

Telia play nuotr./Stiuardesė
Telia play nuotr./Stiuardesė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi