Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jurgio Matulevičiaus filmas „Kinų Jūra“ – prestižiniame San Sebastiano kino festivalyje

Režisieriaus Jurgio Matulevičiaus kuriamas filmas „Kinų Jūra“ (angl. „China Sea“) pirmadienio vakarą pristatytas tarptautinio San Sebastiano kino festivalio metu, rašoma pranešime spaudai.
„Kinų Jūra“ kadras
„Kinų Jūra“ kadras / Organizatorių nuotr.

Be Lietuvos, į šią programą pateko tik dar trys filmai iš Vokietijos, Sakartvelo ir Turkijos. Prestižiniame festivalyje jie rungiasi dėl „WIP Europa“ apdovanojimo.

Ispanijos festivalio metu dar neužbaigtas filmas buvo išskirtinai parodytas tik kino industrijos atstovams bei komisijai. Filmą planuojama pilnai pabaigti iki šių metų galo ir parodyti publikai 2025-aisiais.

„Kinų Jūra“ yra ilgai lauktas Jurgio antras ilgo metro filmas (debiutinis filmas „Izaokas“), kuris yra tarptrautinė ko-produkcija net tarp keturių šalių – Lietuvos, Lenkijos, Čekijos ir Taivano bei pirmasis lietuviškas filmas bendradarbiaujantis su šia Azijos šalimi ir remiamas Taivano TAICCA fondo.

Lietuvoje praėjusių metų rudenį kartu su žinomais lietuvių aktoriais Mariumi Repšiu, Severija Janušauskaite, Vaidotu Martinaičiu buvo atvykę bei beveik mėnesį laiko filmavosi ir žinomi Taivano aktoriai Jag Huang („Wake Up“, „Wave Makers“), Sonia Yuan („Drive My Car“) bei Taivano kino legenda Lu Yi-Ching („A Place of One’s own“, „Stray Dogs“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas