Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 02

Ką žiūrėti kine sekmadienį?

Kaip iš paprasto berniuko užauga diktatorius? Kaip išlikti nemirtingai net ir po mirties? Kaip nepamesti vertybių gyvenant pašėlusį naktinį gyvenimą? Sekmadienį „Kino pavasario“ filmai užduoda daug klausimų ir lepina vaizdais. Į visus šiuos filmus galioja speciali 3,3 EUR kaina.
Filmo „Belgika“ kadras
Filmo „Belgika“ kadras


Lyderio vaikystė (The Childhood of a Leader)

Forum Cinemas Vingis 15:30

Ko reikia, kad užaugtum ir subręstum nuožmiu diktatoriumi? Nuo auklėjimo spragų ir pražūtingų sprendimų visuomenei. Geriausias debiutas Venecijos kino festivalyje. Geriausias režisierius Venecijos programoje „Horizontai“. Beprotiško tempo muzika, kurią įrašė kultinis kompozitorius Scottas Walkeris su pučiamųjų orkestru.

VIDEO: Filmo „Lyderio vaikystė“ anonsas

Klanas (El Clan / The Clan)

Forum Cinemas Vingis 16:00

„Sidabriniu liūtu“ už geriausią režisūrą apdovanota kriminalinė istorinė drama apie buvusį Argentinos karinės chuntos slaptą agentą ir visą šalį sukrėtusius ciniškus nusikaltimus, į kuriuos prieš savo valią įsipainioja šeimos nariai. Lankomiausias filmas Argentinos kino teatruose.

VIDEO: Filmo „Klanas“ anonsas


Pilka gatvė (La calle de la amargura / Bleak Street)

Forum Cinemas Vingis 16:30

Nespalvoti, paslaptingi ir tamsūs Meksiko šešėliai, kuriuose tūno marginalai, dvarfai, iškrypėliai, sekso paslaugų tenkintojos, neūžaugos, nelegalių ringo dvikovų vyrukai. Keistomis aplinkybėmis nutikusio 2009 m. nusikaltimo kronika su juodos komedijos papildais. Dvi prostitutės ketino tik apvogti kaukėtus kovotojus liliputus, bet perdozavo migdomųjų. Maestro Arturo Ripšteino įspūdingiausiu kūriniu atiduoda pagarba didžiajam mokytojui Luisui Bunueliui.

VIDEO: Filmo „Pilka gatvė“ anonsas


Panamerican Machinery (Maquinaria Panamericana)

Forum Cinemas Vingis 18:30

FIPRESCI kino kritikų asociacijos prizas ir geriausias meksikietiškas debiutinis filmas Guadalacharos kino festivalyje. Absurdiška komedija apie bankroto ištiktą įmonę, kurios produkcijos niekam nebereikia, o svajonėse užstrigusiems darbuotojams tenka skubiai prisitaikyti prie staiga pasikeitusių sąlygų.

Filmo „Panamerican Machinery“ plakatas
Filmo „Panamerican Machinery“ plakatas

Vėliava be valstybės (Flag without a Country)

Forum Cinemas Vingis 18:45

Sandanso kino festivalio konkurse dalyvavęs dokumentikos, realaus gyvenimo ir fikcijos hibridas apie kurdų tautinės mažumos identitetą. Čia persipina seksualios kurdų popdainininkės ir nelemtai traumuoto lakūno kasdienybė ir sugalvotais įvykiais papildytos situacijos, o režisierius Bahmanas Ghobadi („Vėžliukai gali skraidyti“, „Pusmėnulis“, „Raganosių sezonas“) pademonstruoja dainininko talentą. „Keturiose šalyse (Irane, Turkijoje, Sirijoje ir Irake) gyvena 4 mln. kurdų. Daugelį metų mes neturėjome nė vieno kino teatro ir kino mokyklos, niekas nekūrė filmų kurdų kalba. Didžiuojuosi, kad esu pirmasis kurdų režisierius. Džiaugiuosi, kad mano filmus pažiūri bent ta 4 mln. kurdų auditorija“ (Bahmanas Ghobadi).

VIDEO: Filmo „Vėliava be tėvynės“ anonsas

Belgika (Belgica)

Forum Cinemas Vingis 21:15

Sandanso kino festivalio žiuri prizu už geriausią režisūrą apdovanota pašėlusi, dinamiška, svaiginanti, impulsyvi drama apie nerealiausią naktinį klubą.

VIDEO: Filmo „Belgika“ anonsas


Eva nemiega (Eva Doesn’t Sleep)

Forum Cinemas Vingis 20:45

Evitos Peron kūno misterija, net po mirties neišblėsusi Argentinos prezidento Juano Perono žmonos galia ir įtaka, nematyta archyvinė medžiaga, išradingos fantazijos, kuriose vaidina meksikietis Gaelis Garcia Bernalis ir prancūzas Denisas Levantas.

VIDEO: Filmo „Eva nemiega“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas