Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 01

Kaip nepasiklysti „Kino pavasario“ repertuare ir išsirinkti filmus?

Kovo 1 d. sinefilų kalendoriuose turėtų būti pažymėta – būtent šiandien prasideda „Kino pavasario“ bilietų prekyba į 23-iąjį įkvėpimų kupiną festivalį. Penkios programos, kuriose 112 pilnametražių ir 56 trumpametražiai filmai, o tarp jų – net 12 lietuviškų premjerų. Žinoma, susitikimai su šalies ir užsienio kino kūrėjais, muzikinių klipų konkursas, kino industrijai skirta konferencija ir daugybė kitų renginių. Kaip nepasiklysti gausioje programoje ir kuo paprasčiau išsirinkti filmus? „Kino pavasario“ organizatoriai pasirūpino gelbstinčiomis priemonėmis.
Kino pavasaris
Kino pavasaris / Tautvydo Stuko nuotr.

23-iasis tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ šiemet ir vėl plečia Lietuvos miestų geografiją. Kovo 15–29 d., tuo pačiu metu, jis vyks net 11-oje šalies miestų: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje, Utenoje, Gargžduose, Anykščiuose ir Varėnoje.

Dar viena naujovė festivalyje bus rodoma mažiau filmų, jie suskirstyti tik į penkias programas. Taip pasielgta siekiant palengvinti žiūrovams atsirinkti labiausiai patiksiančiuosius. Ką žiūrėti, bus galima rinktis iš „Metų atradimų“, „Festivalių favoritų“, „Meistrų“, „Kritikų pasirinkimo“ ir Europos debiutų konkurso.

Specialios akcijos

Pirmąją bilietų pardavimo dieną, kovo 1-ąją, visų kino mylėtojų laukia speciali akcija – bilietas į festivalio filmą kainuos tik 4 eurus. Įprasta bilieto kaina – 6 eurai. Ši akcija galios visuose miestuose. Be to, tą pačią dieną kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ bus proga ne tik nusipirkti pigesnių bilietų, bet ir gyvai išgirsti festivalio programų sudarytojų rekomendacijas. Edvinas Pukšta, Santa Lingevičiūtė, Mantė Valiūnaitė ir Aistė Račaitytė lauks žiūrovų prie kino teatrų kasų ir padės išsirinkti filmą.

VIDEO: Kaip iširinkti „Kino pavasario“ filmą?

Kovo 8 d. laukia abonementų akcija. 10 bilietų abonementas kainuos 40 eurų (tik kino teatruose „Forum Cinemas“), o 5 bilietų abonementas20 eurų (tik kino teatruose „Skalvija“ ir „Pasaka“). Abonementai galios ir festivalio pratęsimo metu rodomiems filmams.

Kovo 15 d. bus taikoma nuolaida bilietams į seansus didžiųjų miestų kino teatruose „Forum Cinemas Akropolis“. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose bus galima įsigyti 2 bilietus į tą patį seansą už 1-o bilieto kainą, t. y. 6 eurus. Beje, bilietai į visus seansus bus parduodami tik fiziniuose taškuose.

Įrankiai, padėsiantys išsirinkti filmus

Festivalio leidiniai

Tradiciškai visuose kino teatruose lankytojų laukia festivalio repertuaras ir detali programa su filmų aprašymais.

Kino pavasario“ svetainė www.kinopavasaris.lt

Programos, filmai, festivalio repertuaras, kitų filmų rekomendacijos prie jau pasirinkto filmo, informacija apie susitikimus su svečiais – visa festivalio panorama vienoje vietoje.

Festivalio komandos rekomendacijos ir topai

Geriausia apie filmus sužinoti iš tų, kurie juos jau matė ir kinu gyvena ištisus metus. Festivalio organizatoriai sudarė savo favoritų dešimtukus. Taip pat rasite pagal specialias kategorijas suskirstytus filmus, pavyzdžiui, filmai šeimai, kulinariniai filmai, filmai apie tėvų ir vaikų santykius, psichologiniai filmai ir pan.

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie nuolat augančios festivalio bendruomenės ir gaukite svarbiausias festivalio bei kino pasaulio naujienas į pašto dėžutę. Prenumeruodami naujienas taip pat įgyjate galimybę būti pakviesti į uždarus, specialius festivalio seansus, pavyzdžiui, į atidarymo ceremoniją. Tapti festivalio bendruomenės nariu galite čia.

Mobilioji festivalio programėlė

Tiesiog mažesnė ir dar patogesnė „Kino pavasario“ svetainės versija bei galimybė sudaryti savo festivalio programą, kurią visada nešiositės su savimi.

Socialiniai tinklai

Ir šiais metais „Kino pavasario“ naujienas sekite socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Instagram“, „Twitter“ bei „Youtube“.

Speciali festivalio rubrika portale „15min.lt“

Interviu su režisieriais, garsių žmonių komentarai apie filmus ir asmeninės rekomendacijos, apžvalgos ir kita informacija lauks ištikimiausių festivalio žiūrovų ir kino bei kultūros naujienų sekėjų kasdien atnaujinamoje rubrikoje portale „15min.lt“.

2018 m. festivalio filmų programa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas