Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 20

„Kine po žvaigždėmis“: žydras vanduo ir riaumojantis vandenynas

Sporto filmai – sunkiai apibrėžiami nusistovėjusių kino standartų: kur yra riba tarp vaidybos ir dokumentikos? Tobulėjantys režisieriai, vis labiau prieinamos aukštosios technologijos ir didesni filmų biudžetai ir toliau trina šią ribą. Tačiau gamtos stichijos, kuri yra pagrindinė sporto filmų herojė, nesurežisuosi.
Kadras iš filmo „View From A Blue Moon“
Kadras iš filmo „View From A Blue Moon“ / „Kinas po žvaigždėmis“ nuotr.

„View From A Blue Moon“ – greičiausiai brangiausias visų laikų neholivudinis banglenčių filmas, kurtas dukart metų banglentininku tapusio John John Florence kartu su režisieriumi Blake Vincent Kueney. Filme užfiksuotos įspūdingiausios Vakarų Australijos, Havajų, Pietų Afrikos ir Brazilijos bangos. Filmavimo metu lūžo daugiau nei 60 banglenčių, kuriomis vandenyną skrodė keturiolika banglentininkų, o geriausi kadrai gaudyti lėktuvu, šešiais sraigtasparniais, dronais ir neįvardijamu skaičiumi aukščiausios kokybės skaitmeninių kamerų. Filmas netruko nustebinti ne tik kritikų, bet ir susišluoti metų sporto filmų apdovanojimus.

„Akivaizdu, jog sporto filmai atranda savo žiūrovą ir Lietuvoje. Iš vienos pusės – tai pramoga, tačiau kartu šie filmai ir įkvepia. Įkvepia pabandyti kažką naujo, keliauti ir kurti. „View From A Blue Moon“ – vienas tokių, hipnotizuojančių filmų. Įspūdingos bangos su nuostabiai derančiu garso takeliu, atrodo, galėtų niekada nesibaigti,“ – sako vienas banglenčių sporto pradininkų Lietuvoje ir stovyklos „Surf Camp“ organizatorius Girmantas Neniškis.

Prieš keletą metų iš esmės pasikeitus ekstremalaus sporto pasaulio suvokimui apie filmus, jų kokybės kartelė kilo su kiekvienu nauju kūriniu. „View From A Blue Moon“, nufilmuotas itin didele UHD raiška, leidžia susilieti su saulės nutviekstų bangų šniokštimu ir savo kūnu pajusti kiekvieną šiek tiek širdies ritmą pagreitinantį triuką.

„Ne kartą kino teatro repertuare rodyti banglenčių filmai mūsų publikos buvo priimti itin entuziastingai. Ne veltui žydru vadenynu, palmėmis, saule ir puikia muzika alsuojantis „View From A Blue“ atsidūrė „Kino po žvaigždėmis“ „Mylimiausių“ programoje.“ – sako kino teatro „Pasaka“ vadovė Greta Akcijonatė.

Banglenčių filmas „View From A Blue Moon“ po atviru dangumi oš liepos 21 d. Vadovų rūmų kieme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas