Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 14

Kino centras rems lietuviškų filmų platinimą

Lietuvos kino centras (LKC) nutarė remti lietuviškų vaidybinių, dokumentinių ir animacinių filmų programų platinimą šalies kino teatruose. Taip siekiama sustiprinti nacionalinio kino pozicijas pritraukiant didesnę auditoriją, pranešė LKC.
Filmo „Laiškai Sofijai“ premjeros akimirka
Kino teatre / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Į paramą galės pretenduoti juridiniai asmenys, turintys teisę filmą platinti šalyje, o didžiausia galima paramos suma – 5 tūkst. eurų. Iš viso tam šiemet suplanuota skirti 20 tūkst. eurų.

Bus finansuojamos reklaminės medžiagos gamybos ir talpinimo išlaidos. Norint pasinaudoti šia parama, būtina investuoti tiek pat – finansavimo intensyvumas gali siekti iki 50 proc. bendro projekto biudžeto. Filmas turi būti rodomas ne mažiau kaip dviejų šalies miestų kino teatruose.

„Nors pastaraisiais metais nacionalinio kino žiūrovų skaičius skaičiuojamas šimtais tūkstančių, akivaizdu, kad kova dėl žiūrovų su komercine produkcija – nelygiavertė. Būtina skirti daugiau dėmesio filmų pristatymui, reklamai, kad tarptautinis mūsų kūrėjų pripažinimas įvairiuose festivaliuose taptų ir gausesne auditorija namuose“, – teigė LKC direktorius Rolandas Kvietkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas