Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 27

„Kino karavanas“ skelbia savaitės maršrutą ir kviečia prisijungti prie ekspedicijos

Seniausias kino po atviru dangumi projektas Lietuvoje „Kino karavanas“ beveik įpusėjo aštuntojo sezono keliones po Lietuvą su nemokamais autorinio kino seansais po atviru dangumi. Liepos mėnesį prasidėjusi „Kino karavano“ ekspedicija aplankė jau aštuoniolika miestų, kuriuose buvo įkurti vienos dienos lauko kino teatrai bei surengta apie 50 ryškiausių festivalio „Kino pavasaris“ filmų seansų.
KINO KARAVANAS Ukmergėje-2021_ Nuotr. Tauro Gūdmanto
KINO KARAVANAS Ukmergėje-2021_ Nuotr. Tauro Gūdmanto

„Kino karavano“ lankomi miestai pasirenkami atsižvelgiant į tai, ar juose panašaus pobūdžio renginiai nėra vykę, arba vyksta itin retai. Kadangi Lietuvoje devintajame dešimtmetyje buvo vienas tankiausių Europoje kino rodymo erdvių tinklas, o dauguma kino teatrų veikė regionuose – daugelis toliau nuo didžiųjų Lietuvos miestų gyvenančių žmonių spėjo pamilti kiną, tačiau tokios erdvės sparčiai nyko ir kaip pastebi „Kino karavano“ komanda – šiuo metu nedidelių miestų ir miestelių gyventojai yra itin stipriai pasiilgę kino.

Kino karavanas - Elektrėnai
Kino karavanas - Elektrėnai

Galimybė pažinti neatrastas vietoves keliaujant kartu su „Kino karavanu“

„Kino karavanas” siekia ne tik suteikti lankomų vietovių gyventojams galimybę stebėti autorinį kiną dideliame skaitmeniniame LED ekrane, bet ir geriau pažinti lankomų vietovių istoriją ir bendruomenes, taip pat dalintis savo patirtimis bei atradimais su peržiūrose negalinčiais sudalyvauti kino ir kelionių po Lietuvą mylėtojais. Lietuvoje gausu vietovių, slepiančių filmo scenarijų primenančias istorijas, o daugelis nedidelių miestelių turi vienokių ar kitokių sąsajų su kino industrija, todėl projektas kviečia prisijungti prie „Kino karavano“ kelionės ir drauge pasimėgauti kinu bei įvairiapusiškiau pažinti vietoves, kuriose vyks seansai.

KINO KARAVANAS Palangoje 2021, Nuotr. Domas Rimeika
KINO KARAVANAS Palangoje 2021, Nuotr. Domas Rimeika

Savaitės maršrutas prasidės Pabaiske ir vingiuos link pajūrio

Šios savaitės „Kino karavano“ kelionė prasidės nuo seansų Pabaiske liepos 27 d., liepos 28 d. sugrįš į šią vasarą jau lankytą Marijampolę, o vėliau projekto autobusiuko maršrutas vingiuos link pajūrio – liepos 29 d. seansai vyks Kretingoje, liepos 30 d. – Pervalkoje, pievoje šalia autobusų stotelės, liepos 31 d. – šių metų Lietuvos kultūros sostinėje Nidoje, šalia švyturio, o rugpjūčio 1 d. – Gargžduose.

Pervalkoje, Nidoje ir Gargžduose vyks net po tris filmų peržiūras, taigi, organizatoriai kviečia visus atostogaujančius pajūryje atvykti ir pasimėgauti nuostabiais filmais po atviru dangumi!

Pirmame rugpjūčio mėnesio renginyje Gargžduose žiūrovus pradžiugins ne tik filmų peržiūros, bet ir susitikimas su jau kritikų pripažinimo sulaukusio T. Smulkio debiutinio filmo „Žmonės, kuriuos pažįstam" aktore Milda Noreikaite bei „Jaunimo linijos“ atstovu.

KINO KARAVANAS Palangoje 2021_Nuotr. Domo Rimeikos
KINO KARAVANAS Palangoje 2021_Nuotr. Domo Rimeikos

Šios savaitės repertuare – spalvingas animacinis filmas visai šeimai „Vampyriukas“, gamtos trapumo ir išsaugojimo temomis kalbantys „Aš esu Greta“ ir „Suteik man sparnus“, ką tik pasirodęs T. Smulkio filmas „Žmonės, kuriuos pažįstam“, „Oskarui“ nominuotas ir žiūroviškiausiu šių metų „Kino pavasario“ filmu išrinktas „Quo Vadis, Aida?“ bei prancūziška, jautri ir labai vizuali drama „Gagarinas“.

Žiūrovai taip pat galės išvysti maištingą Džeko Londono knygos ekranizaciją apie laisvę ir kultūrą „Martinas Idenas“, tapybišką romantikos ir subtilumo kupiną dramą „Liepsnojančios moters portretas“ bei „Oskaru“ apdovanotą komišką dramą „Dar po vieną“.

KINO KARAVANAS Girkaliuose, 2021 Nuotr. Domas Rimeika_2
KINO KARAVANAS Girkaliuose, 2021 Nuotr. Domas Rimeika_2

„Kino karavano” savaitės maršrutas

Liepos 27 d. Pabaiske, poilsio zonoje šalia bažnyčios

Liepos 28 d. Marijampolėje, Poezijos parke

Liepos 29 d. Kretingoje, vasaros estradoje

Liepos 30 d. Pervalkoje, pievoje šalia autobusų stotelės

Liepos 31 d. Nidoje, šalia švyturio

Rugpjūčio 1 d. Gargžduose, Minijos slėnyje

Daugiau informacijos ir pilnas „Kino karavano“ maršrutas nuolat pildomas ir skelbiamas http://kinokaravanas.lt

„Kino karavanas“ įgyvendinamas Islandijos, Lichtenšteino ir Norvegijos subsidijuoto Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo lėšomis. Projektą remia Lietuvos kino centras, projekto partneris – Reikjaviko tarptautinis kino festivalis. Projekto draugas, besirūpinantis Skandinavijos šalių kinu – Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje.

KINO KARAVANAS 2021
KINO KARAVANAS 2021

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas