Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 01 23

Kino kodas: „Džekas ir Džilė“, arba Operacija „Kapučino”

Amerika didelė, todėl joje neišvengiamai turėjo gimti vienas kitas Adamas Sandleris, tenkinantis augantį primityvaus ir vulgaroko humoro poreikį. Beje, šios tendencijos būdingos ne tik JAV.
Adamas Sandleris (kairėje) ir Alas Pacino komedijoje „Džekas ir Džilė“
Adamas Sandleris (kairėje) ir Alas Pacino komedijoje „Džekas ir Džilė“ / Kadras iš filmo

Naujausiame projekte „Džekas ir Džilė“ šis vyrukas, kaip įprastai, lieka ištikimas savo buduliškam stiliui. Tai paprasta istorija – situacijų komedija apie brolį ir seserį dvynius. Jie labai panašūs išoriškai, bet itin skirtingi savo vidumi. Todėl Džekas (A.Sandleris) kasmet patiria didžiulį stresą, kai jo aplankyti atvažiuoja įkyrioji sesutė Džilė (A.Sandleris su peruku).

Šįkart bus kiek kitaip, nes Džekas ketina pasinaudoti savo sese ir „iškišti“ ją Alui Pacino (vaidina pats A.Pacino, va kaip!). Ach, koks jis beširdis sąvadautojas, vardan kliento pasiryžęs bet kam. Belieka tikėtis, kad sąžinė jam anksčiau ar vėliau prabils ir brolis pagaliau ras bendrą kalbą su seserimi.

Išvados

Įdomu būtų sužinoti, kodėl A.Sandleris („Pragaro vaikis“ arba „Vandens nešiotojas“), kuria tokius kvailus opusus? Ar tik dėl pinigų, ar jaučia pasitenkinimą? „Svarbu, kad žmonės juokiasi“, – matyt, galvoja jis.

Didžiausia mįslė – kaip A.Sandleriui pavyko įkalbėti A.Pacino suvaidinti save. Vidutinio amžiaus krizės antroji banga? Nejuokinga, o graudu ir net kažkaip nepatogu.

Spėju, Adamas žaidžia dvigubą žaidimą, kadangi kartais jį galima pamatyti tokiuose filmuose, kaip „Nuo punšo apsvaigusi meilė“ arba „Ispangliška“. Bet tai pernelyg ambicingi produktai masinei auditorijai, kuri garantuoja milijonus. Todėl jis kepa pelningas, primityvaus turinio komedijas, kur būtinai yra bezdama, laisvai liejasi kūno skysčiai (šiuo atveju prakaitas), o vyrai persirenginėja moterimis.

Aktoriaus Tomo Cruise‘o simpatiška žmona K.Holmes komedijoje „Džekas ir Džilė“ atlieka pasyvų dieviškai kantrios žmonos vaidmenį, dažniausiai susiliejantį su tapetais, o aktorius J Deppas, tenisininkas J.McEnroe ir dar viena kita JAV plačiai žinoma figūra tėra statistai, trumpam šmėkštelintys ekrane (kaip filme „Miegančių drugelių tvirtovė“ šmėkšteli režisierius Algimantas Puipa – taksistas su prostatos problemomis).

Didžiausia mįslė ir intriga – kaip A.Sandleriui pavyko prikalbinti A.Pacino suvaidinti save – dėl Džilės pametusį galvą aktorių, pasiryžusį pasirodyti kapučino kavos reklamoje. Vidutinio amžiaus krizės antroji banga? Nejuokinga, o graudu ir net kažkaip nepatogu.

Faktai

„Džekas ir Džilė“ („Jack and Jill“) JAV, 2011  m., 90 min.
Režisierius Dennis Duganas.
Vaidina: Adamas Sandleris, Katie Holmes, Alas Pacino ir kiti.
ĮVERTINIMAS 1/4

VIDEO: JACK AND JILL Trailer 2011 - Official [HD] - Adam Sandler

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas