Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 27

Kino kodas: „Į Romą su meile“ – režisieriaus atostogos

Vienas geriausių būdų reklamuoti savo sostinę, siekiant pritraukti dar daugiau turistų – pasiūlyti Woody Allenui joje susukti lengvą situacijų komediją. Roma – jau ketvirtasis Europos miestas, tapęs tokia filmavimo aikštele.
„Į Romą su meile“
„Į Romą su meile“ / Kadras iš filmo

Šįkart jums bus pasiūlyta ketvertas neįpareigojančių (ir nesusipinančių) istorijų apie kelių italų bei amerikiečių nuotykius amžinajame mieste. Jaunas architektas (akt. J.Eisenbergas) susižavi savo mylimosios drauge aktore; nevykęs operų statytojas (pats W.Allenas) mėgina padaryti žvaigždę iš savo dukros būsimo vyro tėvo; jauna porelė iš provincijos sužino, kas yra atsitiktinis seksas su viešbučių vagimi bei prostitute (P.Cruz), o eilinis italas (čia – pats R.Benigni) penkiolikai minučių atsiduria garsenybės kailyje kaip koks Radžis. O gyvenimas eina toliau, ir tie nuotykiai netrukus liks tik prisiminimuose.

Išvados 

Mes jau žinome, kad W.Allenas mėgsta ir moka operuoti tokių atsitiktinių įvykių bei susitikimų sekomis. Gyvenimas būtent taip ir funkcionuoja. Kartais (kaip praėjusiais metais susuktoje juostoje „Vidurnaktis Paryžiuje”) jam tokiu paprastu būdu pavyksta gražiai išreikšti gilią ir prasmingą, ar net filosofinę mintį. Minimame filme tai buvo raginimas sustabdyti akimirką žavingą ir ją kuo geriau išjausti.

Kaleidoskopinė komedija „Į Romą su meile“ yra ne itin vykusi ir net erzinanti, kadangi šįkart it genys margo siužeto komponentai tiesiog nelimpa tarpusavy.

Tačiau ne tik krepšininkai, bet ir patyrę menininkai ne visuomet būna geros formos. Kaleidoskopinė komedija „Į Romą su meile“ yra ne itin vykusi ir net erzinanti, kadangi šįkart it genys margo siužeto komponentai – personažai bei jų trumpos istorijos – tiesiog nelimpa tarpusavy.

Herojai stebėtinai neišraiškingi (nors daug kalba), nes jiems skirta per mažai scenarijaus laiko, o jų išgyventos istorijos pernelyg kasdieniškos, tad nejaudina ir žiūrovui nelabai rūpi. Dramatizmo stoka bei personažų perteklius visą novelių filmą paverčia nuobodoka eklektika. 

Be abejo, čia vėl nemažai firminės W.Alleno ironijos bei autoironijos. Filmas gausiai palaistytas satyra – pradedant realybės TV parodija, kuomet niekuo dėtas žmogelis tampa paparacų dėmesio objektu ir baigiant aukštuomenės vakarėliu, kuriame praktiškai visi vyrai pasirodo esantys vienos prostitutės klientai.

W.Allenas nepasigaili ir aktorių, demaskuodamas jų asmenybės infantilumą ir nestabilumą. Deja, tai tik epizodai. Belieka pakikenti iš tų kelių pavykusių pokštų ar dialogų. Užtat Roma šiame filme labai graži.

Faktai apie filmą ir įvertinimas 

„Į Romą su meile“ (To Rome With Love) JAV ir Italija, 2012  m., 110 min. 
Režisierius Woody Allenas. 
Vaidina: Woody Allenas, Roberto Benigni, Penelope Cruz, Alecas Baldwinas ir kiti.
ĮVERTINIMAS 2/4

VIDEO: To Rome With Love Trailer HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai