Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 03

Kino kodas: „Roko amžius“ – nesupratę roko

Miela nepatyrusi blondinė Šerė (akt. J.Hough) iš provincijos su daina atvyksta į Los Andželą laimės ieškoti. Gatvėje susipažinusi su barmenu Driu (akt. D.Boneta), ji pradeda dirbti finansų krizės kamuojamame roko muzikos mėgėjų klube „Bourbon Room“, kurį žūtbūt trokšta uždaryti miesto mero žmona Patricija (akt. C.Zeta-Jones), turinti savų sąskaitų su rokeriais.
Tomas Cruise'as muzikinėje komedijoje „Roko amžius“
Tomas Cruise'as muzikinėje komedijoje „Roko amžius“ / „Scanpix“ nuotr.

Klubo savininkas Denis (akt. A.Baldwinas) tikisi, kad klubo sąskaitas pavyks apmokėti po legendinio rokerio Steisio Džekso (akt. T.Cruise‘as) grupės „Arsenal“ pasirodymo klube. Deja, arogantiškas ir nuolat padūmavęs Steisis netyčia gerokai sutrikdo minėtų jaunųjų herojų gyvenimų trajektorijas. Gyvenimas kupinas ne tik roko, bet ir iššūkių, kurie grūdina. Ir padeda kurti filmo scenarijų.

Išvados

Vėl turiu būti griežtas, kaip koks kino kritikas. Iki filmo pabaigos ištverti buvo sunkoka. Autoriai nemaloniai nustebino, sukūrę paauglišką miuziklą apie žavų brandžios muzikos ir spalvingų herojų laikmetį. Kino hibridą, besiblaškantį tarp melodramos, satyros, nostalgijos ir parodijos. Šis opusas pasižymi prasta ar net apgailėtina daugelio žinomų aktorių vaidyba (vargšė besimaivanti C. Zeta-Jones), primityviais dialogais, keistai parinkta choreografija (pavyzdžiui, su roku kovojančių Pamaldžių Megztųjų Berečių šokis bažnyčioje).

Autoriai nemaloniai nustebino, sukūrę paauglišką miuziklą apie žavų brandžios muzikos ir spalvingų herojų laikmetį.

Filmo garso takelis puikus, o aktoriai dainuoja neblogai, bet mėgautis muzika trukdo vaizdas. Legendinių dainų tekstai kartais visai nedera su vaizdine interpretacija. Nesugebėta perteikti laikmečio atmosferos. Mėginama paimti žiūrovą tradiciniais triukais, juokeliais.

Glumina keisti deriniai: juokingą pseudoerotikos epizodą (droviai nusirenginėjantys T.Cruise’as su žurnaliste, atliekantys romantišką baladę apie meilę) keičia tragikomiški homoerotiniai motyvai (A.Baldwino ir R.Brandto duetas, pasibaigęs bučiniu). Bet ką čia kalbėti – verčiau palyginti. Norintiems pamatyti vieną geriausių muzikinių filmų apie panašų laikmetį, siūlau juostą „Laivas, kuris veža”. 

Ką galima pasakyti apie šį neįtikinamą Tomo Cruise‘o vaidmenį? Vieni vyrai, peržengę penkiasdešimtmetį, perka sportinius automobilius arba keičia žmonas, o Tomas nusprendė suvaidinti merginų širdžių ėdiką ir pademonstruoti, koks vis dar sportiškas jo kūnas. Dėl kūno sutinku.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

Apie ką mes čia: „Roko amžius“ (Rock Of Ages) JAV, 2012  m., 120 min.
Režisierius Adamas Shankmanas. 
Vaidina: Julianne Hough, Diego Boneta, Tomas Cruise‘as, Catherine Zeta-Jones ir kiti.  

ĮVERTINIMAS 1/4

VIDEO: Rock Of Ages Official Trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas