Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 20

Kino kodas: „Septyni psichopatai“ – gyvenimas kaip scenarijus

Išsilavinęs alkoholikas Martis (akt. C.Farrellas) – airis, ketinantis parašyti puikų holivudinį scenarijų, tik nežino, kaip pradėti. Pavadinimas jau yra, trūksta tik spalvingų personažų. Pavyzdžiui, psichopatų, padėsiančių įkūnyti netradicinį, nes „budistinį“ trilerį.
„Septyni psichopatai“
„Septyni psichopatai“ / Kadras iš filmo

Marčio bičiulis Bilis (akt. S.Rockwellas) mielai pasirengęs tapti scenarijaus bendraautoriumi. Juolab, kad jis turi itin įdomios patirties. Tiesa, ne rašymo srityje. Kartu su bičiuliu Hansu (Ch.Walkenas) jiedu vagia šunis ir gražina už išpirką šeimininkams. Bet kai netyčia nugvelbia gangsterio Čarlio (W.Harrelsonas) šunelį, užverda nemenka košė. Įdomu, ar nenuspėjami dramatiški įvykiai, į kuriuos jis įpainiojamas, padės Marčiui sukurti tą taip geidžiamą scenarijų?

Išvados 

Pradėti reiktų nuo klausimo, ar matėte filmą „Reikalai Briugėje“? Jeigu ne, rekomenduoju pasižiūrėti. Tai buvo keistokas, bet dėmesį prikaustantis linksmai filosofinis trileris. Štai ta komanda dabar nusprendė savo žvilgsnį iš Nyderlandų nukreipti į Holivudą ir sukurti dar vieną neįprastą, bet linksmą gangsterinių filmų a la Tarantino parodiją. 
Čia drastiškos prievartos scenos virtuoziškai miksuojamos su Marčio įsivaizduojamo filmo epizodais ir tai sukuria keistą, bet intriguojančią, daugiasluoksnę istoriją, kurioje vizijos papildo tikrovę.

Filmas skirtas žmonėms, apdovanotiems humoro jausmu bei sugebėjimu ironiškai žvelgti į pasaulį.

Kartais sunku ne tik keliais žodžiais, bet ir keliais sakiniais apibūdinti tokį darbą, kuris sugeba maloniai nustebinti net šioje filmais aptekusioje ašarų pakalnėje. Filmo „Septyni psichopatai“ autoriams pavyko. Galima teigti, kad inovatyvus europietiškas požiūris į nuvalkiotas arba itin tradicines temas gelbsti šiuolaikinį komercinį kiną, visų pirma suteikdamas jam autoironijos. Atrodo, kaip paprasta. Siužetas apie nevykusius šunų vagišius ir siužetas apie įkvėpimo ieškantį rašytoją su trūkumais sujungti į vieną ir gauname filmą filme. Ir netgi su neįkyriu moralu. Be abejo, viso to nebūtų, jeigu ne šaunus kūrėjų humoro jausmas ir puikūs dialogai charakterinių aktorių lūpose.

Spėju, išgirdome nemažai improvizuoto teksto. Akivaizdu, kad filmas nebus populiarus ir lankomas, kaip koks eilinis kovinis filmas su S.Stallone. Jis skirtas žmonėms, apdovanotiems humoro jausmu bei sugebėjimu ironiškai žvelgti į pasaulį. O to jausmo po rinkimų mums visiems ne kartą prireiks.

Faktai apie filmą ir įvertinimas 

 „Septyni psichopatai“ (Seven Psychopaths) Didžioji Britanija. 2012  m., 110 min. 
Režisierius Martinas McDonaghas. 
Vaidina: Colinas Farrellas, Woody Harrelsonas, Samas Rockwellas ir kiti.
ĮVERTINIMAS 4/4 

VIDEO: Seven Psychopaths - Official Trailer [HD]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai