Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 13

Kino kodas: „Širdžių ėdikas“ – moterų žabanguose

Kažkada Džordžas Drajeris (G.Butleris) buvo toks geras futbolininkas, jog net sugebėdavo atimti kamuolį iš paties Deivido Bekhemo (šiame filme jis nepasirodo). Tačiau po traumos vyrukui prasidėjo visokeriopa krizė.
Filmas „Širdžių ėdikas“
Filmas „Širdžių ėdikas“ / Kadras iš filmo

Dabar jis jau išsiskyręs, neturi darbo ir turi skolų, bet mielai dažniau bendrautų su sūnumi Liuisu (N.Lomaxas) ir gal net norėtų susigrąžinti žmoną.  Ypač dabar, kai jis ėmė treniruoti vaikų futbolo komandą, kurioje tas sūnus žaidžia. Deja, karšto temperamento sportuojančių vaikučių mamytės (įskaitant C.Zeta-Jones ir U.Thurman!) įvairiais būdais mėgina suvilioti patrauklųjį Džordžą (gal prisimena, koks jis buvo šaunus spartiečių vadas Leonidas?). Ar pavyks vyrukui išvengti erotiškų moteriškių pinklių ir įrodyti savo buvusiai žmonai Steisi (J.Biel), kad jų šeimos komandą vertėtų atkurti?

Išvados

Tiesą sakant, vyrui rašyti tokį scenarijų turbūt yra vienas malonumas. Tai ne filmas, o tiesiog vyriškų erotinių fantazijų išsipildymas.

Pirmoje šios romantinės komedijos pusėje dailiai padažytos moterys praktiškai krenta Džordžui iš medžių it prinokusios kriaušės, o jis, vargšas, visaip mėgina jas atstumti. Pavyksta ne visada, nes moteris „atfutbolinti“ sunkiau, negu kamuolį. Taip režisierius nori parodyti, kaip patraukliems vyrams sunku atsispirti pagundoms, bet kaip tai būtina, norint pasiekti išsvajotąjį tikslą – atgauti prarastą šeimą.

G.Butleris yra šio filmo vienas iš prodiuserių ir jam, matyt, labai norėjosi pademonstruoti, kokias moteris jis gali surinkti šiam projektui.

G.Butleris nepersistengdamas vaidina vyruką, kuris stengiasi būti drausmingas ir atsakingas, bet tos moterys taip kariasi ant kaklo, kad nėr kur dėtis. Mes keliaujame nuo vienos situacijos prie kitos, ir, kaip tas namelį jam nuomojantis pakistanietis (ar indas) pro langelį stebime, ar visoms moteriškėms šis futbolo virtuozas, vaizdžiai sakant, įmuš po įvartį. Meninė bei pramoginė tokių viražų vertė abejotina, tačiau personažai šaržuojami taikliai. Ypač turtingo vyro nuolat apgaudinėjama žmona (U.Thurman), aiškiai balansuojanti ant nervų pakrikimo ribos.

G.Butleris yra šio filmo vienas iš prodiuserių ir jam, matyt, labai norėjosi pademonstruoti, kokias moteris jis gali surinkti šiam projektui. Tai geras būdas įrodyti savo tariamą vyriškumą. Galbūt jas suviliojo honoraras, o gal iš tiesų aktorės panoro prasiblaškyti filmavimo aikštelėje bei lovoje su išvaizdžiu aktoriumi. O kai kurie žmonės dar abejoja, kad kinas mėgdžioja gyvenimą.

Faktai apie filmą ir vertinimas

„Širdžių ėdikas“ („Playing For Keeps“), JAV. 2012  m., 105 min.

Režisierius Gabriele Muccino.

Vadina: Jessica Biel, Gerardas Butleris, Uma Thurman.

ĮVERTINIMAS 2/4

VIDEO: Playing for Keeps Official Trailer #1 (2012) Gerard Butler Movie HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai