Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 09 01

Kino kodas: „Tedis“ – meškiukas su pipiriukais

Be abejo, tai kvaila mintis, bet kodėl gi nepabandžius mūsų ja sudominti? Išsipildžius bendraamžių nemėgiamo berniuko Džono (akt. M.Wahlbergas) svajonei, jo pliušinis meškiukas Tedis (akt. S.MacFarlane’as) atgyja ir tiesiog ima gyventi kartu.
Markas Wahlbergas filme „Tedis“
Markas Wahlbergas filme „Tedis“ / Kadras iš filmo

Pilnametystės sulaukusio Džonio ir brandaus Tedžio porą vėliau papildo miela mergina Lori (akt. M.Kunis) ir trijulė ima gyventi kartu. Nors tai ne meilės trikampis, bet įtampa per tuos metus auga, nes patvirkęs meškiukas neleidžia Džonui suaugti. Ar pakaks Lori kantrybės perauklėti savo nevykėlį mylimąjį, ir kas laukia pliušinio narkomano? Ar draugystė ištvers tokius išbandymus ir kas dar gviešiasi Tedžio? Štai tie keli egzistenciniai klausimai, į kuriuos tikrai bus atsakyta.

Išvados 

Aštroko humoro gerbėjams skirto filmo autoriai rizikavo, nusprendę sukurti sarkastiškai komišką melodramą su absurdo elementu. Tas absurdo elementas – specialiųjų vaizdo efektų dėka kokybiškai atgaivintas nemažas pliušinis meškiukas. Jis atrodo toks gyvas, jog prie šio keisto vaizdo greitai priprantama ir Tedis tampa lygiaverčiu istorijos personažu. Mat pats filmo režisierius jį ir įgarsino, nepagailėjęs meškiui teksto, nuo kurio kuklesniems žiūrovams ausys links.

Jeigu tokių ne iš kelmo spirtų ciniškų meškinų lovelasų desantas būtų išmestas virš Baltarusijos, perversmas – beveik garantuotas.

Filmas garbingai pratęsia vulgarokų, nemoralių istorijų apie nebrendylas („40-ties ir dar skaistus”, „Užkibo“, „Pagirios Las Vegase“, „Projektas X“ ir pan.) ciklą. Politiškai nekorektiškų, kuriuose keiksmažodžiai, įvairūs kūno skysčiai (arba jų imitacijos) liejasi laisvai, o nuo narkotikų net kelelis dulka.

Filme „Tedis” panaudota formulė seniai žinoma – vietoj meškiuko gali būti (kaip ne kartą buvo) kokia nors degradavusi žmogysta, trukdanti dviejų įsimylėjėlių meilei ir vis išviliojanti silpnavalį herojų iš doros vieškelio. Juostos pabaiga taip pat visiškai ir sąmoningai holivudinė, o siužeto struktūra – standartinė, įskaitant neišvengiamą suinteresuotųjų pusių konfliktą prieš katarsį sukeliantį finalą. 

Tačiau dėl gerai sukalto scenarijaus ir intensyviai nešvankių, juokingų dialogų bendras rezultatas palieka labai gerą įspūdį. Jeigu tokių ne iš kelmo spirtų ciniškų meškinų lovelasų desantas būtų išmestas virš Baltarusijos, perversmas – beveik garantuotas. Net Mikė Pūkuotukas nepadėtų.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Tedis“ (Ted) JAV, 2012  m., 100 min. 
Režisierius Sethas MacFarlane’as
Vaidina: Markas Wahlbergas, Mila Kunis, Giovanis Ribisis ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4

VIDEO: Ted Red Band Trailer (HD) - Mark Wahlberg Wishes His Teddy Bear To Life

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas