Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 18

„Kino pavasario“ atidarymas ir aprangos kodas „black tie“: A.Gilytė siūlo rinktis kokybę

Jau rytoj, ketvirtadienį, kovo 19 d., prasidedančio 20-ojo Vilniaus kino festivalio „Kino pavasaris“ atidarymo ceremonija žavės iškilmingumu ir elegancija. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje vyksiantis atidarymas bus tiesiogiai transliuojamas per LRT televizijos „Kultūros“ kanalą, o svečiams nurodytame aprangos kode parašyti žodžiai „black tie“, reiškiantys prašymą pasipuošti vakarine apranga. Ką vilkėti gavus kvietimą į tokį renginį? Pataria stilistė, knygos „Spintologija“ autorė Agnė Gilytė.
Stilistė Agnė Gilytė
Stilistė Agnė Gilytė / Tomo ir Luko nuotr.

Jei gavote kvietimą į renginį, greičiausiai drebate ir iš laimės, ir iš jaudulio, nes, greičiausiai pirma mintis, šovusi į galvą – nėra kuo apsirengti. Ramiai pakvėpavus ir pagalvojus, kad greičiausiai lėkti į parduotuves nebus kada, o vyras smokingą jau turi, telieka įsitikinti, koks aprangos kodas nurodytas kvietime ir apsispręsti, ką dėvėsite.

Vienas iškilmingiausių ir apie raudoną kilimą suponuojantis aprangos kodas yra „black tie“, tačiau jo tikrai nereikėtų suprasti tik tiesiogiai ir griebtis tik juodos spalvos aprangos. Pagrindinius akcentus vis dėlto patarčiau dėlioti kitur:

Suknelė. Ji turėtų būti šventiška, vakarinė, iškilminga, tačiau neturi turėti nieko bendra su vakarėliais, naktiniais klubais, o labiau sufleruoti apie, tarkime, operą, rūmus ir iškilmingą romantiką. Šio aprangos kodo spalvos nėra griežtai apibrėžtos, kaip, tarkime, „white tie“, tačiau laimi tas, kuris renkasi subtilesnius tonus, nuosaikesnius kirpimus bei kokybiškas detales. Suknelė geriausia būtų ilga, tačiau galimas ir kelnių kostiumo variantas, nepamirštant elegancijos. Tiesa, suknelės siluetą rinkitės galvodama apie savo figūros proporcijas, tai padės apsispręsti, kuri yra tinkamiausia: siaura, platėjanti, pūsta, dekoltuota ar uždara, o gal atvira nugara, ilgomis ar trumpomis rankovėmis ir pan.

„Scanpix“ nuotr./Camila Alves
„Scanpix“ nuotr./Camila Alves

Kostiumas. Smokingas būtų privalumas, tačiau galima rinktis ir klasikinį juodą kostiumą bei varlytę. Idealiu ir itin rafinuotu atveju varlytė galėtų būti surišama ir, tarkime, aksominė, tuomet aplinkiniams sufleruosite apie rafinuotesnį požiūrį į savo garderobą ir ypač detales.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Eddie Redmayne'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Eddie Redmayne'as

Avalynė ir kiti aksesuarai. Net nežinau, kas svarbiau – suknelė ar bateliai. Nei vieno, nei kito negalima pamiršti, tačiau nėra liūdniau, kai iš koto verčiančios suknelės paslaptis sugriūna pasirodžius per sunkiai avalynei ar laisvalaikio krepšiui. Žinoma, šaržuoju, tačiau noriu atkreipti dėmesį, kad nevalia pamiršti, jog proginė avalynė turi būti lengva, elegantiška, uždara nosimi ir, žinoma, beveik nepastebima. Delninė (tikrai ne rankinė) turėtų būti maža, į ją turėtų tilpti keli svarbiausia daiktai, skėčio ir piniginės į ją nereikia sutalpinti. Tiesa, pėdkelnės: kuo aprangos kodas prabangesnis, tuo jų denų kiekis mažesnis, kitaip sakant, tuo jos plonesnės ir nepastebimesnės. Ir dar: papuošalus čia rinkimės subtilius, kiek įmanoma prabangesnius ir kuo mažiau. Kokybė ir minimalus kiekis – raktas į sėkmingą pasirinkimą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Julianne Moore
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Julianne Moore

Stilius. Įvaizdžiui baigti reikės dar šiek tiek daugiau: nepamirškite skoningo makiažo, susitvarkyti plaukų (tortinė šukuosena su rožytėmis – sarkastiškas ir blogas pavyzdys), manikiūro, nepastebimų pėdkelnių, nuostabaus jūsų charakterį atskleidžiančio aromato ir, žinoma, lauko drabužių. Jus pasitiks tie, kurie renginio organizavimui skyrė daug meilės, tad geras paltas ar kailinukai – būtinybė, juk ir apie ištaigingą pastatą sprendžia iš jo fasado jau nuo pirmos minutės.

Linkiu, kad pagirtų jus, kaip nuostabiai atrodote, o ne tik suknelę, kurią dėvite! Tuomet galite pasipuošti plačia šypsena – jūsų pastangos buvo įvertintos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas