Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 28

„Kino pavasario“ kriminalai

Šių metų festivalyje „Kino pavasaris“ netrūks kriminalinės intrigos. Pavojingi nuotykiai, vesternai, žudikų šeimos istorijos – ieškantys adrenalino turės ką išsirinkti.
Filmo „Vangūs vakarai“ kadras
Filmo „Vangūs vakarai“ kadras

2015 m. Sandanso kino festivalio geriausias filmas „Vangūs vakarai“ džiugins pavojingų nuotykių, vesternų ir Michaelo Fassbenderio gerbėjus. Olando Alexo van Warmerdamo juodoji komedija „Šneideris prieš Baksą“ stebins vaizduotės vingiais. Žudikų šeimos istorija „Klanas“ jaudins meistriškų trilerių mylėtojus. O britų režisieriaus Martino Radicho juosta „Norfolkas“ įstrigs naujų kino formų ieškančiam žiūrovui.

„Klanas“ („The Clan“, rež. Pablo Trapero)

Argentina 1980-ųjų pradžioje. Tipiškos šeimos namuose, San Isidro kaimynystėje, grėsmingas klanas užsidirba pragyvenimui grobdamas ir žudydamas turtinguosius. Arkimedas, šeimos patriarchas, organizuoja operacijas ir joms vadovauja. Jo sūnus Alechandras, populiarios Argentinos regbio komandos žaidėjas, tėvui ieško naujų taikinių, mat populiarumas apsaugo jį nuo įtarimų. Įtemptas ir intriguojantis filmas pasakoja tikrą Pučio šeimos istoriją paskutinius karinės diktatūros metus išgyvenančioje Argentinoje.

VIDEO: Filmo „Klanas“ anonsas

„Šneideris prieš Baksą“ („Schneider vs. Bax“, rež. Alex van Warmerdam)

Profesionalus žudikas Šneideris prabunda savo gimimo dienos rytą ir iškart atsiliepia į boso Mertenso skambutį. Jis visai netrokšta imtis skubaus reikalo, nes jau pasižadėjo žmonai Liusei padėti pasiruošti šventinei vakarienei. Bet užsakovo pasiūlytą darbą būtina atlikti šiandien iki pietų, kol vaikų tvirkinimu ir žiauriais nusikaltimais kaltinamas rašytojas Ramonas Baksas (jį vaidina pats režisierius Alexas van Warmerdamas) vis dar ilsisi vasarnamyje šalia ežero. Dažniausiai jis gyvena ir kuria vienas, bet kaip tik šiandien lovoje jis vartosi su į svečius užsukusia meiluže. Staiga Baksas prisimena apie sutartą pasimatymą su seniai matyta dukterimi Franciska. O Šneideris nemėgsta nereikalingų liudininkų, kruopščiai apgalvoja veiksmų planą ir kiekvieną užduotį atlieka apsimetinėdamas vis kitu asmeniu. Tačiau jis nežino svarbaus dalyko – Ramonas turi ne tik spausdinimo mašinėlę, bet ir šautuvą. Ir jis moka taikliai šaudyti. Paprastas darbas netikėtai perauga į beprotiškas ir absurdiškai juokingas gaudynes pelkėje ir miške su vis gausėjančiu būriu įtariamųjų ir stebėtojų.

VIDEO: Filmo „Šneideris prieš Baksą“ anonsas

„Vangūs vakarai“ („Slow West“, rež. John Maclean)

2015 metų Sandanso kino festivalio geriausiame filme grįžtama į XIX amžiaus Kolorado valstiją. Tik prieš kelerius metus čia baigėsi pilietinis karas, teritorija nesustabdomai plečiasi į vakarus. 16-metis škotas Džėjus pasibalnoja žirgą ir leidžiasi ieškoti mįslingomis aplinkybėmis į Ameriką pasprukusios mylimosios. Jis naiviai tikisi išgelbėti panelę Rožę ir gyventi kartu ilgai ir laimingai, tačiau patenka į spąstus. Narsų paauglį išlaisvina nedaug kalbantis, bet taikliai šaudantis kaubojus Silas (Michael Fassbender). Patyręs, bebaimis, paslaptingas, teisėsaugos ieškomas raitelis pažada visokeriopą apsaugą ir pagalbą vietinių subtilybių nežinančiam Džėjui. Šis nenutuokė, kad jokių įstatymų netoleruojančiame krašte už viską reikės brangiai mokėti. Silas ir Džėjus joja vakarų kryptimi, sutinka įvairiausių tautybių sukčių, banditų, atvykėlių iš skirtingiausių pasaulio kraštų. Palaipsniui atsiskleidžia abiejų veikėjų kelionės motyvai, o pavojingi nuotykiai bus tikras išbandymas nelengvai draugystei.

VIDEO: Filmo „Vangūs vakarai “ anonsas

„Norfolkas“ („Norfolk“, rež. Martin Radich)

Tėvas ir sūnus gyvena kaip atsiskyrėliai vidury niekieno žemės. Nusivylusiam samdomam žudikui prieš akis paskutinė užduotis – atsikratyti apleistoje belaisvių stovykloje gyvenančios revoliucionierių imigrantų gaujos. Tėvui artėjant prie tikslo, sūnus susižavi jauna revoliucionierių padėjėja. Visą laiką gyvenęs atskirtyje, jaunuolis pirmą kartą patiria draugystės šilumą. Filme po truputį atsiskleidžia skausminga, išdavysčių pilna šeimos istorija, kurioje tai, kas gera, ir tai, kas bloga, paliekama spręsti filmo veikėjams ir žiūrovams.

VIDEO: Filmo „Norfolkas“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas