Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 13

„Kino pavasaris“ keliasi į namų kino platformas, jau sutarta dėl daugiau nei pusės festivalio filmų rodymo

Ketvirtadienį, Vyriausybei ir Vilniaus miesto savivaldybei dėl koronaviruso grėsmės kelioms savaitėms uždraudus renginius, šis sprendimas paveikė ir vieną didžiausių šalies kultūros renginių – Vilniaus tarptautinį kino festivalį „Kino pavasaris“. Organizatoriai dėl jo festivalį perkėlė į namų kino platformas. Šis žingsnis buvo pristatytas penktadienį vykusios spaudos konferencijos metu.
25-ojo festivalio „Kino pavasaris“ spaudos konferencija
25-ojo festivalio „Kino pavasaris“ spaudos konferencija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Festivalio filmai bus rodomi 4-iose platformose

Festivalio vykdomasis direktorius Algirdas Ramaška dėkojo komandai už pasiaukojimą ir vienybę bei žiūrovams ir partneriams už nuoširdų palaikymą: „Mums jis virsta didžiausia motyvacija ir įkvėpimu tęsti tai, ką mes darome“.

Pasak A.Ramaškos, festivalis turi prisitaikyti prie pasikeitusių sąlygų ir vyks internetinėse platformose: „Telia“, „Žmonės Cinema“, „Go3“, „Kino fonde“.

„Kino pavasaris“, kaip ir numatyta, prasidės kovo 19 d. ir tęsis dvi savaites. Šiuo metu dirbama, siekiant kuo didesnę filmų dalį perkelti į internetines platformas – filmų pasirinkimas, pasak A.Ramaškos, visose platformose bus nuolat atnaujinamas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Algirdas Ramaška
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Algirdas Ramaška

„Prašysime žiūrovų supratingumo ir palaikymo, nes ir teisiškai, ir techniškai tai yra labai sudėtingi procesai, kuriuos turime padaryti per super trumpą laiką“, – sakė A.Ramaška.

Jau sutarta dėl daugiau nei pusės filmų perkėlimo į internetines platformas

Kaip teigė festivalio meno vadovė Mantė Valiūnaitė, įgyvendinti visos suplanuotos programos nepavyks, tačiau stengiamasi padaryti kaip įmanoma daugiau.

„Festivalis visada yra apie bendras patirtis ir aš puikiai suprantu, kad niekas neatstos filmų patyrimo visiems drauge kino teatruose. Tad stengsimės kai kuriuos filmus vėliau parodyti ir didžiajame ekrane“, – sakė M.Valiūnaitė.

Pasikeitus situacijai, tikimasi perkelti Lietuvos nacionaliniame dramos teatre turėjusią vykti Charlie Chaplino „Cirko“ peržiūrą su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru – viliamasi, kad tai įvyks gegužės viduryje. Alternatyvios 9-os salės filmai, išskirtiniai savo vizualiniais ir garsiniais spendimais, vėliau taip pat turėtų būti pristatyti didžiajame ekrane.

Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – Kino pavasario programos sudarytojos Mantė Valiūnaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – Kino pavasario programos sudarytojos Mantė Valiūnaitė

Pasak M.Valiūnaitės, šiandien jau patvirtinta, kad daugiau nei pusė suplanuotų „Kino pavasario“ filmų persikels į namų ekranus. Tarp jų: „Parazitas“ (rež. Bong Joon-ho), „Martinas Idenas“ (rež. Pietro Marcello), „Liepsnojančios moters portretas“ (rež. Céline Sciamma), „Kristaus kūnas“ (rež. Jan Komasa), „Nematomas gyvenimas“ (rež. Karim Aïnouz), „Gražiausi gyvenimo metai“ (rež. Claude Lelouch), lietuvių trumpametražių filmų premjeros ir filmai visai šeimai.

Nenutraukiamos ir konkursinės programos – tiek „Europos debiutų konkursas“, tiek „Trumpas konkursas“ įvyks, daugelis filmų bus prieinami žiūrovams namų platformose. Žiuri filmus vertins nuotoliniu būdu.

„Neatsisakysime ir filmų seansų, pritaikytų klausos negalią turintiems žiūrovams. Būtent šie seansai persikelia į platformą „Kino fondas“. Tai svarbus sprendimas ir džiaugiamės galėdami jį įgyvendinti, nes, kaip ir minėjome per spaudos konferenciją, norime kuo platesniam žiūrovų skaičiui suteikti sąlygas pamatyti mūsų atrinktus filmus“, – teigė festivalio meno vadovė.

Bilietų grąžinimas

Kaip teigė A.Ramaška, pinigai už įsigytus kino festivalio bilietus gali būti grąžinti, dėl to patogiausia būtų kreiptis į kino teatrus.

„Ar galima bilietus keisti į peržiūras virtualioje erdvėje? Men žiniomis, „Pasakos“ kino teatras turbūt galės tai padaryti. Bet tiek dėl teisinio reguliavimo, tiek dėl kitų dalykų, paprasčiausias būdas yra susigrąžinti pinigus iš kino teatrų“, – sakė A.Ramaška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas