Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 04 01

„Kino pavasaris“ pagal R.Zemkauską: filmas „Vasara“ – apie galios ir laisvės santykį su „Kino“ muzika

Kirillas Serebrennikovas – vienas žinomiausių šiuolaikinių Rusijos teatro režisierių. Jo sąskaitoje – daugybė įsimintinų kūrinių, ne vienas apdovanojimas. Režisieriaus pavardė daugeliui žinoma ir dėl jo pakankamai aršios pilietinės pozicijos.
Ryčio Zemkausko „Kino pavasario“ favoritų sąraše – filmas „Vasara“
Ryčio Zemkausko „Kino pavasario“ favoritų sąraše – filmas „Vasara“ / 15min.lt montažas

2017 metais įsiveržus į K.Serebrennikovo kabinetą buvo atlikta krata, o jis pats – suimtas ir apkaltintas finansinėmis machinacijomis. Šiuo metu jam skirtas namų areštas, o „Kino pavasaryje“ rodomas jo filmas „Vasara“ taip ir nebuvo baigtas kurti laisvėje.

Filmas „Vasara“ šiemet pasirinktas „Kino pavasario“ atidarymo filmu, jis jau dabar sulaukė daug dėmesio. Juosta neliko nepastebėta ir R.Zemkausko – K.Serebrennikovo darbas tapo vienu jo festivalio favoritu.

„Filmas „Vasara“ tam tikra prasme yra pasakojimas apie galios ir laisvės santykius. Filmo veiksmas vyksta perestroikos metais, tačiau vis dar sovietmečiu. Jame – jauni žmonės, kurie bando būti laisvi toje sistemoje, kuri byra į gabalus. Tai filmas yra apie meilę, filmas tiems, kurie atsimena tuos laikus, prieš akis iškyla laisvės vaizdas“, – pasakojo R.Zemkauskas.

Ryčio Zemkausko komentaras apie filmą „Vasara“:

VIDEO: „Kino pavasaris“ pagal R.Zemkauską: filmas „Vasara“

Jo teigimu, juostą kone privaloma pamatyti visiems muzikos, o ypač – roko mylėtojams, joje pasakojama apie legendinės grupės „Kino“ lyderį Viktorą Cojų. „Šis filmas skirtas gerokai jaunesniems nei aš. Jis – jaunimui, kuris dabar atranda Jimį Hendrixą, Patti Smith, „The Doors“ ir kitus“, – kalbėjo R.Zemkauskas.

Beje, nors K.Serebrennikovas į „Vasaros“ premjerą Kanuose ir negalėjo atvykti, filmas čia buvo įvertintas už geriausią garso takelį.

Filmo „Vasara“ anonsas:

VIDEO: Filmo anonsas:

Šį ir kitus devynis „Kino pavasario“ filmus galite išvysti ne tik kino teatruose, bet ir išmaniojoje „Telia“ televizijoje .

Daugiau „Kino pavasaris“ naujienų rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas