Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Kodėl aš apie jį nežinojau?“ TELIA PLAY rekomenduoja 10 serialų, kuriuos reikia pažiūrėti kartą gyvenime

Pripažinkite, ne kartą su draugais kalbant apie TV serialus esate girdėję frazę „Kodėl aš apie jį iki šiol negirdėjau?“ arba „Kaip aš jį praleidau?“. Norėdami apsaugoti jus nuo šios socialiai nesmagios situacijos, sudarėme sąrašą „G.O.A.T.“ (angl. greatest of all time) serialų, kuriuos turi žinoti visi.
Sopranai
Sopranai / Telia play nuotr.

„Reklamos vilkai“ („Mad Men“, 2007-2015)

Ties šiuo serialu drąsiai ir užtikrintai sutaria ne tik žiūrovai, bet ir kino kritikai: tai vienas geriausių visų laikų draminių serialų šiuolaikinės televizijos istorijoje.

Jei svajojote grįžti į laikus be išmaniųjų ekranų ir kompiuterių – sveiki atvykę į septintojo dešimtmečio Niujorką.

Jūsų laukia sulaižyti plaukai, viskio taurė vietoj rytinės kavos, prirūkyti kabinetai, kantuotos kelnės ir ofiso intrigos, persikėlusios ir į karjeristų „reklamščikų“ asmeninius gyvenimus.

Nuoroda į draminį TV serialą REKLAMOS VILKAI

Telia play nuotr./Reklamos vilkai“ („Mad Men“, 2007-2015)
Telia play nuotr./Reklamos vilkai“ („Mad Men“, 2007-2015)

„Tikras kraujas“ („True Blood“, 2008-2014)

Tikrai daugelis „buvusių“ paauglių žino „Saulėlydžio“ sagą, kurioje vampyras pameta galvą dėl moksleivės. O ką žiūrėti suaugusiems, jei irgi norisi vampyriškų istorijų prieš miegą, tačiau paauglystės bėdos jau išgyventos?

Čia į pagalbą 2008 metais atėjo kabelinė televizija HBO ir paleido į ekranus stilingą, seksualų, intriguojantį, juodojo humoro kupiną bei priklausomybę keliantį serialą apie vampyrus, kurie bando koegzistuoti kartu su žmonėmis.

Būkite pasiruošę beveik viskam: meilės trikampiams, fėjoms, vilkolakiams, absurdiškai juokingiems dialogams ir žinoma, daug kraujo.

Nuoroda į fantastinį serialą suaugusiems TIKRAS KRAUJAS

Telia play nuotr./„Tikras kraujas“ S7 („True Blood“, 2008-2014)
Telia play nuotr./„Tikras kraujas“ S7 („True Blood“, 2008-2014)

„Sostų karai“ („Game of Thrones“, 2011-2019)

Tikrai drąsiai galime sakyti, jog rašytojo Džordžo R. R. Martino sukurtos fantastinės ledo ir ugnies visatos ekranizacija – vienas reikšmingiausių praeito dešimtmečio TV produktų.

Šis serialas į neregėtas aukštumas iškėlė fantasy dramos žanrą, tuo pačiu perkeldamas kino teatro pojūtį į jūsų namus.

Jei mėgstate drakonus, šeimų klanų kovas, uždraustus santykius ir galios žaidimus – nepraleiskite serialo, atvertusio naują puslapį televizijos istorijoje.

Nuoroda į fantastinį serialą suaugusiems SOSTŲ KARAI

Telia play nuotr./„Sostų karai“ („Game of Thrones“, 2011-2019).JPG
Telia play nuotr./„Sostų karai“ („Game of Thrones“, 2011-2019).JPG

„Šešios pėdos po žeme“ („Six Feet Under“, 2001-2005)

Juodojo humoro gerbėjai bei žiūrovai, kurių negąsdina kalbos apie mirtį – šis serialas buvo sukurtas būtent jums.

Los Andžele gyvenanti Fišerių šeima valdo laidotuvių verslą, numirus šeimos patriarchui, viską perima jo sūnūs. O čia jau prasideda visos šių istorijų „linksmybės“.

Nors serialas kitokiu kampu žvelgia į mirtį, gedulą ir skausmą, tačiau išlaiko ir deramą jautrumą, subtilumą bei filosofinį požiūrį, kuris būtinas tokiomis skausmingomis, tačiau itin kasdieniškomis akimirkomis.

Nuoroda į dramą suaugusiems ŠEŠIOS PĖDOS PO ŽEME

Telia play nuotr./„Šešios pėdos po žeme“ („Six Feet Under“, 2001-2005)
Telia play nuotr./„Šešios pėdos po žeme“ („Six Feet Under“, 2001-2005)

„Sausas įstatymas“ („Boardwalk Empire“, 2010-2014)

Šiame seriale nusikelsite į rytinę trisdešimtųjų Amerikos pakrantę ir pajausite, ką reiškė gyventi prohibicijos laikotarpiu, kuomet legaliai pardavinėti alkoholį buvo draudžiama. Kuomet įtakingi politikai tuo pat metu buvo ir nusikalstamo pasaulio atstovai.

Pasiruoškite būti įtraukti į stilingai pateiktą, tačiau „juodai“ korumpuotą organizuotų nusikaltimų pasaulį, kuriame amerikietiškos svajonės vizija persipina su valdžios, garbės, galios ir alkoholio troškuliu.

Pagrindinį serialo herojų, charizmatišką lyderį bei žiaurumu garsėjantį nusikaltėlį Nakį Tompsoną suvaidinęs kino aktorius Steve'as Buscemi už šį vaidmenį gavo ir „Auksinio Gaublio“ apdovanojimą.

Nuoroda į kriminalinį serialą SAUSAS ĮSTATYMAS

Telia play nuotr./„Sausas įstatymas“ („Boardwalk Empire“, 2010-2014)
Telia play nuotr./„Sausas įstatymas“ („Boardwalk Empire“, 2010-2014)

„Sopranai: mafijos kronika“ („The Sopranos“, 1999-2007)

Visko gali būti, kad šis kriminalinis serialas ir yra tas pats pačiausias, visų laikų geriausias. Tikrai nėra žiūrovo, kuris nebūtų girdėjęs apie Naujajame Džersyje gyvenantį mafijos vadeivą Tonį Soprano. Tačiau tikrai yra tokių, kurie vis dar atideda šio serialo peržiūrą „geresniems laikams“. Jei tokie esate jūs, šio rudens vakarai tikrai tūrėtų būti skirti kiečiausio visų laikų serialo žiūrėjimui.

Sopranų istorijos giriamos už tiksliai atvaizduotą mafijos žmonių kasdienybę, kuomet jiems diena iš dienos tenka derinti „darbinį“ nusikalstamą ir asmeninį šeimos gyvenimą.

Būkite pasiruošę aukščiausios prabos televiziniam produktui.

Nuoroda į kriminalinį serialą suaugusiems SOPRANAI:MAFIJOS KRONIKA

Telia play nuotr./Sopranai
Telia play nuotr./Sopranai

„Blakė“ („The Wire“, 2002-2008)

Sveiki atvykę į kriminalinę kasdienybę Baltimorėje. Čia vyksta narkotikų prekyba, žmogžudystės, bei kiti nelabai švarūs reikalai, o linijos tarp nusikalstamumo ir teisingumo yra trapios kaip niekad.

Detektyvai kasdien kovodami su blogiečiais, tuo pačiu susiduria su korupcija ir biurokratija, atsitrenkdami į teisingumo sieną.

Tai nebus serialas apie tik apie kriminalinį pasaulį, tai bus istorija apie probleminį miestą ir kasdienybę jame.

Nuoroda į kriminalinį serialą BLAKĖ

Telia play nuotr./The Wire
Telia play nuotr./The Wire

„Kaltės kaina“ („Damages“, 2007-2012)

Teisinių dramų gerbėjai, bei mėgstantys spręsti nusikaltimus kartu su ekrano personažais tikrai neturėtų praleisti šio serialo. Kino aktorė Glenn Close sugrįžusi į televizinius ekranus čia vaidina įtakingą advokatę, narpliojančią švariausiai atliktus, tačiau purviniausius korupcinius, finansinius, ir kitus „white-collar“ nusikaltimus. Galios žaidimai, teisingumas, moralė ir etika – šio serialo kasdienybė.

Jei rimtai „užsikabinsite“ ties šiuo serialu, britų mokslininkai paskaičiavo, kad prireiks lygiai dviejų parų ir vienos valandos peržiūrėti jį vienu prisėdimu.

Nuoroda į teisinės dramos serialą KALTĖS KAINA

Telia play nuotr./„Kaltės kaina“ („Damages“, 2007-2012)
Telia play nuotr./„Kaltės kaina“ („Damages“, 2007-2012)

„Tikras detektyvas“ („True Detective“, 2014)

Gali skambėti kiek keistokai, tačiau tamsių, slogių, psichologiškai net sekinančių, bet tuo pačiu ir patrauklių, pereinančių į šiokią tokią mistiką istorijų gerbėjams – ši rekomendacija bus pats skaniausias desertas po vakarienės. „Tikras detektyvas“ vienintelis serialas šiame sąraše, kuris turės dar bent vieną būsimą sezoną, tad belaukiant naujų nusikaltimų, visi keturi sezonai, keturios detektyvų komandos ir itin painios kriminalinės istorijos jau laukia jūsų „Telia Play“ namų kino ekranuose.

Jei pirmose sezono serijose atrodys, jog žinote, kas įvykdė nusikaltimą, tai būkite tikri, kad viskas nebus taip, kaip atrodo iš pradžių.

Nuoroda į detektyvinį serialą suaugusiems TIKRAS DETEKTYVAS

Telia play nuotr./„Tikras detektyvas“ („True Detective“, 2014)
Telia play nuotr./„Tikras detektyvas“ („True Detective“, 2014)

„Žudant Ievą“ („Killing Eve“, 2018-2022)

Dievinantiems katės ir pelės žaidimus, šis šnipų serialas privalo atsidurti vakaro programoje. Serialo istorijos ašyje dvi moterys: nuobodžiaujanti britų žvalgybos pareigūnė ir psichopatė žudikė.

Kas sieja šias, visiškai skirtingas moteris? Atsakymas paprastas – jos apsėstos žavėjimosi viena kita. Ar tapsite apsėsti jomis jūs?

Kritikai giria šį serialą, braukiantį ribas tarp tradicinių šnipų istorijų bei atiduodantį deramą duoklę stipriems moteriškiems personažams.

Nuoroda į serialą apie šnipus ŽUDANT IEVĄ

Telia play nuotr./„Žudant Ievą“ („Killing Eve“, 2018-2022)
Telia play nuotr./„Žudant Ievą“ („Killing Eve“, 2018-2022)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi