Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 07

Kristen Connolly: „Siaubo filmo funkcija – išgąsdinti žiūrovą, o jį išgąsdinti gali tik išsigandęs aktorius“

Praėjusį penktadienį Lietuvoje pasirodžiusiame trileryje „Baimės įlanka“ vaidinanti siaubo filmų žvaigždė Kristen Connolly atskleidė dalykus, kurie sudėtingiausi siaubo filmų aktoriams.
Filmas „Baimės įlanka“
Filmas „Baimės įlanka“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 Baimė

Vaidinusi gerai žinomame siaubo filme „Namas girios glūdumoj“, K. Connolly atvirai prisipažino, jog aktoriaus profesija – sudėtinga, tačiau vaidinti siaubo filmuose jai ypač sunku.

„Kartais žiūrovui atrodo, kad mums tereikia parėkauti, pabėgioti ir išsitepliojus, pavyzdžiui, krauju, suvaidinti priešmirtinę agoniją. Siaubo filmo funkcija – išgąsdinti žiūrovą, o jį išgąsdinti gali išsigandęs aktorius. Kad sugebėčiau išsigąsti, privalau patikėti scenarijumi ir pasakojamos istorijos realumu“, – interviu atviravo K. Connolly.

Filmuodamasi „Name girios glūdumoj“ jauna aktorė vaidino scenoje, kurioje jos veikėja buvo sumušta beveik iki mirties. Pasak K. Connolly, ši scena iki šiol viena sudėtingiausių jos karjeroje.

„Atrankos metu manęs klausinėjo: ar moku plaukti, galiu bėgti, turiu ištvermės ir panašiai. Nė nesuabejojusi atsakiau, kad aktyviai sportuoju ir susitvarkysiu su visomis man pateiktomis užduotimis. Filmuojant prieplaukos užpuolimo sceną, maniau, kad mane tikrai užmuš. Žinoma, stipriausi smūgiai teko mano dublerei, tačiau aš supratau, kad mano fizinis pasirengimas nieko vertas“, – pasakojo aktorė.

K. Connolly teigimu, užpuolimo scena buvo filmuojama dvi naktis iš eilės be sustojimų.

„Atvirai sakau, vos sutemus keliaudavome į prieplauką, ten drebėdavome iš šalčio. Visi purvini, šlapi ir sušalę vaidindavome, o mane dar ir spardė. Patikėkite manimi, tai ne itin maloniausia aktoriaus patirtis. Tomis naktimis nuoširdžiai bijojau, galbūt todėl ši filmo vieta atrodo tokia įtikinama, – sakė aktorė. – Filmuojantis „Baimės įlankoje“ patikėti pavojaus realumu ir išsigąsti nebuvo labai sunku. Dažnai siaubo filmų pabaisos – neegzistuojantys personažai. Šiame filme rodomi siaubingi dalykai, kurie iš tiesų egzistuoja. Tikiu, kad bet kurią dieną žmonės gali taip pakenkti gamtai ir tuo pačiu pražudyti save.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?