Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 08

„Lauko kino“ uždaryme – ekstremalūs pojūčiai ir spalvos

Kauno kino centro „Romuva“ seansai po atviru dangumi „Lauko kinas“ skelbia uždarymą. Tūkstančius kauniečių subūrę kino vakarai prie Kauno pilies šį ketvirtadienį, rugsėjo 8 dieną, 21:30 val. kviečia susitikti paskutinį kartą šį sezoną.
Nick Waggoner filmas „Valhalla“
Nick Waggoner filmas „Valhalla“ / Filmo „Valhalla“ stop kadras

Čia bus demonstruojamas filmas „Valhalla“ (rež. N.Wagginer). Vakaras ypatingas ir tuo, kad filmas „Valhalla“ – tai naujo festivalio „Eks Fest“ atidarymas. Seanso metu taip pat bus demonstruojami geriausi festivalio konkurse dalyvaujantys kūrybiniai vaizdo įrašai.

„Valhalla“ laužo šablonus

Režisieriaus Nick Waggoner filmas „Valhalla“ laužo ekstremalaus sporto filmų šablonus – jis turi ne tik pastebimą siužeto liniją, bet ir geriausius pasaulio slidininkus bei snieglentininkus atliekančius kvapą gniaužiančius triukus. Visi personažai filme prisideda prie pagrindinio herojaus kelionės atrasti žiemą ir suvokti gyvenimą su laisve, kuri yra būdinga tik vaikams.

„Tiek daug scenų filme yra nesuvaidintos – juokas, šypsenos, vakarėliai, slidinėjimas ir stovyklavimas žiemą, visa tai – tikra. Labai drąsu filmuoti tokiu stiliumi slidinėjimo filmą, scenarijuje parašytą istoriją. Kai tai pavyksta ir prikausto dėmesį – kaip kino kūrėjui tai yra nepakartojamas pasiekimas!“ – teigia filmo režisierius.

Filmas pasakoja apie laisvės paieškas, o ir filmo režisierius teigia,kad filmuodamas šį filmą atrado savotišką laisvę. „Turėti drąsos daryti tai ko trokšta tavo širdis ir kas tave „užveda“, nepaisant aplinkinių lūkesčių, mano nuomone, yra laisvė. Aš jaučiuosi daug gyvesnis ir atviras galimybėms – prie to tikrai prisidėjo patirtis įgyta kuriant filmą „Valhalla“.

Filmo  „Valhalla“ stop kadras/Nick Waggoner filmas „Valhalla“
Filmo „Valhalla“ stop kadras/Nick Waggoner filmas „Valhalla“

Keičia „Eks Fest“

„Kiekviena pabaiga – tai nauja pradžia.“ – primena posakį Judita Ragauskaitė, kino programų koordinatorė Kauno kino centre „Romuva“. „Lauko kino“ uždarymu atidarysime naują, pirmą kartą Kaune vykstantį eksperimentinių ir ekstremalaus sporto filmų festivalį „Eks Fest“. Bendraminčių sukurtas kino renginys netradiciškai vyks ne kino teatruose, o alternatyviose erdvėse: pagrindinėje festivalio erdvėje „Largo“, kavinėse „Kultūra” ir „Movido”.

„Mes norime pristatyti kino žanrus, kuriuos verta atrasti ir lengva pamilti, tačiau retai galima pamatyti Kaune ar net visoje Lietuvoje. “ – teigia festivalio koordinatorė Darta Treimane, pasakodama, jog iš pirmo žvilgsnio labai skirtingi, eksperimentiniai ir ekstremalaus sporto filmai yra neįtikėtinai panašūs. Eksperimentinis kinas gimė su dailininkų, muzikantų, fotografų ir kitų meno sričių profesionalų noru eksperimentuoti. O ekstremalaus sporto filmai dažnai prasideda kaip sportininkų nepaprastų nuotykių dienoraščiai. Jų kūrėjai drąsiai eksperimentuoja, ieško naujų perspektyvų ir būdų perteikti idėjas. Tai žanrai atviri visiems norintiems kurti ir mėgstantiems filmuoti.

Aukščiausi kalnynai, spalvos, vandenynai, nuotykiai, šviesos, kino kūrimo procesai, eksperimentai ir kiti vėjai oš rugsėjo 8-10 dienomis!

Žada sugrįžti

Tūkstančius kauniečių autorinio kino peržiūroms subūrusio „Lauko kino“ organizatoriai prasitaria jau galvojantys apie kitos vasaros kino programą prie mistinės Kauno pilies. „Džiaugiamės matydami, kad kauniečiai taip aktyviai ir gausiai lankė lauko kino seansus – jie ne tik mėgavosi filmais, bet ir susipažino su „Romuvoje“ vykstančiais kino festivaliais.“ – teigia renginio sumanytoja, „Romuvos“ kino centro vadovė Monika Inčerytė.

Kauno kino centro „Romuva“ organizuotose filmų peržiūrose viešėjo net 6 skirtingi kino festivaliai: „Nepatogus kinas“, „Kino pavasaris“, „Scanorama“, „Vilnius Shorts“, „Tarptautinis Kauno kino festivalis“, „Eks Fest“. Šiais ir kitais kino festivaliais Kaune galima mėgautis seniausiame Lietuvoje veikiančiame kino teatre – „Romuva“. „Intensyvus kinomanų maratonas – jau prasideda. Šį savaitgalį vykstantį „Eks Fest“ rugsėjo 16-18 dienomis pakeis taip pat naujas, ankstyvojo kino festivalis „Pirmoji banga“, o spalio mėnesį sulauksime „Nepatogaus kino“, „Vilniaus dokumentinio kino“ ir daugelio kitų festivalių.“ – sekti kino centro „Romuva“ repertuarą kviečia Monika Inčerytė.

Savo patogumui žiūrovai kviečiami pasiimti sulankstomas kėdes ar pledus. Esant blogoms oro sąlygoms seansas vyks Kauno kino centre „Romuva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas