Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 27

Lauryno Bareišos trumpametražis filmas pateko į Venecijos kino festivalį

Ketvirtadienį paaiškėjo, jog lietuvio Lauryno Bareišos vaidybinis trumpametražis filmas „By the Pool“, kartu su dar 12 darbų iš viso pasaulio, pateko į prestižinio Venecijos kino festivalio trumpametražių filmų programą.
Kadras iš filmo „By the Pool“
Kadras iš filmo „By the Pool“

Režisierius L.Bareiša ir prodiuserė Klementina Remeikaitė teigia, jog dalyvavimas Venecijos kino festivalyje yra didžiausias profesinis pasiekimas iki šiol ir didelė garbė: „Dėkojame Lietuvos kino centrui už finansavimą ir „Lithuanian Shorts“ už trumpametražių filmų sklaidą.“

Filmas pasakoja apie grupę paauglių, kurie, norėdami surengti vakarėlį, vienai nakčiai išsinuomoja namą su pirtimi. Iš pirmo žvilgsnio, tai tiesiog įprastas paauglių vakarėlis: jie geria, šoka, vemia, rūko, aiškinasi tarpusavio santykius kol galiausiai, paryčiais visi išsiskirsto namo. Ryte, patalpų sutvarkyti atėję šeimininkai randa pirtyje ką tik pabudusią Indrę, kuri ieško ištrūkusios savo suplėšytų kelnių sagos.

Tai jau trečiasis trumpametražis L.Bareišos režisuotas filmas. 2014 m. jis pristatė „Dembavą“, o 2016 m. – „Kupranugarį“. Abu filmai buvo nominuoti „Sidabrinės gervės“ apdovanojimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas