Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 17

Lietuvė pateko į Annecy animacijos festivalio konkursinę programą

Birželio viduryje Prancūzijoje jau 53 kartą vyks seniausias ir svarbiausias animacijos industrijos renginys ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje, – Annecy festivalis, į kurį susirenka keli tūkstančiai animacijos profesionalų. Šiemet į jo konkursinę programą pateko ir lietuvių animacinis filmas – Redos Tomingas „Kaltė“.
Kadras iš Redos Tomingas filmo „Kaltė“
Kadras iš Redos Tomingas filmo „Kaltė“ / nuotr.

Debiutinis šešių minučių trukmės animacijos režisierės Redos Tomingas filmas „Kaltė“ birželio mėnesį bus rodomas viename svarbiausių animacinių filmų festivalyje Annecy mieste, Prancūzijoje. Jis atrinktas į festivalio konkursinę programą, kurioje dar be Kaltės dalyvaus 50 trumpametražių filmų.

 nuotr./Kadras ia Redos Tomingas filmo Kaltė
nuotr./Kadras iš Redos Tomingas filmo „Kaltė“

Kasmet konkursinė programa atrenkama iš daugiau nei 2,5 tūkstančių filmų. „Kaltė“ tapo pirmuoju lietuvišku filmu patekusių į šio festivalio konkursinę programą.

„Filmas užgimė dar studijų laikais ir personažai man labai nesipiešė. Kažkaip atidėjau, baigiau mokslus, vėliau  projektą patvirtino Kultūros rėmimo fondas, pradėjau tą projektą vystyti ir pasirinkau personažą lapę, nes aš piešiu daugiausia gyvūnus ir lapės dėkinga forma. Filmas vadinasi „Kaltė“: išprovokuojamus kasdienybės ir asmenybės pokyčius. Technika – 2D animacija, piešta kompiuteriu ant planšetės. Stengiausi, kad animacija būtų kaip imitacija tos analoginio piešimo pieštuku anglimi“, – sako animacijos režisierė R. Tomingas.

Vilniaus dailės akademijos absolventė, Reda Tomingas prieš 3 metus apsigynė diplominį darbą filmą „Po“, apie sąmonės ir pasąmonės sąveiką. Filme ji derino skirtingas animacijos technikas. Šis jos filmas išrinktas geriausiu tų metų laidos studentų darbu.

Reda Tomingas sako, kad filmą „Kaltė“ Vilniuje bus galima pamatyti „Skalvijos“ kino centre –  jį ketinama rodyti prieš ilgametažių filmų seansus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?