Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 14

Lietuvio Manto Kvedaravičiaus filmas pateko į prestižinį Berlyno kino festivalį

Kultūros antropologas ir dokumentinio kino režisierius Mantas Kvedaravičius į Berlyno kino festivalį sugrįš su naujausiu savo darbu – dokumentiniu filmu „Mariupolis“, kuris bus pristatytas „Panorama Dokumente“ programoje. Tai jau antrasis autoriaus filmas, patekęs į Berlynalę – vieną svarbiausių kino festivalių pasaulyje.
Filmuojant Čečėnijoje režisieriui M.Kvedaravičiui pačiam teko susidurti su vietine teisėsauga, jis prisipažino nesyk jautęs pavojų.
Filmuojant Čečėnijoje režisieriui M.Kvedaravičiui pačiam teko susidurti su vietine teisėsauga, jis prisipažino nesyk jautęs pavojų. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Naujausias M.Kvedaravičiaus filmas pasakoja apie Mariupolį – anksčiau graikų gyventojų pilną uostamiestį Ukrainoje, gyvenantį karo laukimo nuotaikomis. Kol vieni ruošiasi kovai, kiti kultūros namuose stato spektaklį pagal graikų dramą.

Filmo „Mariupolis“ projektas buvo pristatytas CHP:DOX (Tarptautiniame Kopenhagos dokumentinių filmų festivalyje). Šis filmas yra bendra Lietuvos, Prancūzijos, Ukrainos ir Vokietijos produkcija.

Ankstesnis režisieriaus dokumentinis filmas „Barzakh“ (2011) pasakojo apie karo nualintą Čečėniją ir nuolat dingstančius jos gyventojus. Filmo premjera įvyko Berlyno kino festivalyje, filmas pelnė „Amnesty International“ premiją bei Ekumeninės žiuri prizą. „Barzakh“ taip pat buvo apdovanotas „Sidabrine gerve“ už geriausią metų dokumentinį filmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas