Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 02

Lietuviškoje „Stalingrado“ premjeroje – fašistų bei sovietų kareivių desantas ir šūvių imitacija

Lietuvos žiūrovai neabejingi meistriškai pateiktai istorijai – tą savaitgalį įrodė Rusijos kino režisieriaus Fiodoro Bondarčiuko naujojo karo filmo „Stalingradas“ premjera. Į kai kuriuos seansus bilietai buvo tiesiog iššluoti, o dalis žiūrovų išvydo ne tik įspūdingą filmą, bet ir parodomąją programą – kareiviais persirengusius aktorius, su kuriais buvo galima nusifotografuoti ar net pasimatuoti jų kepures, paliesti ginklus. Apkasai, pasų kontrolė ir parodomasis mūšis prie kino ekrano patiko pramogauti nusiteikusiai publikai.
Filmas „Stalingradas“, premjera
Filmas „Stalingradas“, premjera / Forum Cinemas nuotr.

„Acme Film“ ir „Forum Cinemas“ drauge rengtame renginyje kareiviais tapo interaktyvaus tiro „Kariauk Tiras.LT“ komanda, pavertusi kino centrą karo fronto imitacija. Įdomus žiūrovų pasitikimas ir trumpa teatralizuota įžanga prieš filmo peržiūrą padėjo atėjusiems įsijausti į „Stalingrado“ nuotaiką. Kino centro foje žiūrovus pasitiko kareiviai, karinis motociklas ir kulkosvaidis. Persirengėliai kalbino atėjusius, drauge fotografavosi, pasakojo apie karinę amuniciją, kvietė su filmo „Stalingradas“ bilietu nemokamai pašaudyti greta esančiame tire. Prieš pat juostos pradžią vykęs teatralizuotas šou salėje sukėlė juoko ir plojimų bangą.

Nors stulbinamo populiarumo Rusijoje ir liaupsių Europoje sulaukusiame filme „Stalingradas“ nėra itin gerai Lietuvos publikai pažįstamų aktorių, pamatę juostą dauguma žiūrovų neslėpė susižavėjimo. Daugeliui žadą atėmė įspūdinga scenografija, emocinis jautrumas ir politikos nepersmelkta karo realybė. Įvairaus amžiaus publika negailėjo komplimentų F.Bondarčiukui, kurio juosta, jų teigimu, tikrai nenusileidžia aukštiems Holivudo standartams.

Net trys teatralizuoti šou vyko „Forum Cinemas Vingis“ kino centre Vilniuje (fotoreportažas – prisegtoje galerijoje.)

Šešių vyrų, ginančių savo namus istorija, ryžtas, pasiaukojimas, skausmas, meilė aidint šūviams ir dramatiški karo vaizdai filme „Stalingradas“ – jau Lietuvos kino teatruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento