Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 10 02

Lietuvoje filmuota juosta nominuota „Emmy“ apdovanojimui

Lietuvoje filmuotas bendras Japonijos, Kanados ir Olandijos televizinis filmas „Tokijo teismas“ nominuotas tarptautiniam „Emmy“ apdovanojimui. Jis geriausio televizinio filmo/mini serialo kategorijoje varžosi su dar trimis nominuotaisiais.
Filmas „Tokijo teismas“
Filmas „Tokijo teismas“ / Kadras iš filmo

„Tokijo teismas“ („Tokyo Trial“, rež. Robas W. Kingas ir Pieteris Verhoeffas) – istorinė drama apie 1946 m., iškart po Antrojo pasaulinio karo, prasidėjusį teismo procesą Japonijoje. 11 teisėjų iš viso pasaulio Tokijuje praleido du su puse metų, spręsdami istorinę bylą, nulėmusią 28-ių Japonijos Imperijos pareigūnų, kaltintų karo nusikaltimais, likimus.

2015 m. Lietuvoje ir Japonijoje filmuotame TV filme galima išvysti garsius lietuvių aktorius, kuriems buvo patikėti vieni iš pagrindinių vaidmenų. Filme įsimintiną Sovietų Sąjungos teisėjo vaidmenį sukūrė aktorius Kęstutis Jakštas, o šiemet „Sidabrinę gervę“ už geriausią aktorės vaidmenį laimėjusi aktorė Gabija Jaraminaitė atliko vertėjos, vienintelės moters teismo procese, vaidmenį.

Filme taip pat nusifilmavo tokios pasaulinio garso kino žvaigždės kaip Jonathanas Hyde'as („Titanikas“, „Džiumandži“), Paulas Freemanas („Indiana Džounsas“), Michaelas Ironside'as („Top Gun“), Irrfanas Khanas („Juros periodo pasaulis“, „Pi gyvenimas“, „Lūšnyno milijonierius“) ir kiti.

„Emmy“ – tai kasmetiniai JAV televizijos apdovanojimai, lyginami su Oskaro apdovanojimais kinui. Šiais metais 11 kategorijų varžosi 44 nominantai iš 18 šalių, tarp kurių – Australija, Belgija, Kanada, Prancūzija, Japonija, Vokietija ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas