Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 13

Naujausias brolių Coenų filmas: kai absurdas susimaišo su G.Clooney žavesiu

Ne paslaptis, kad dalis režisierių kaip magnetas traukia aktorius – darbas su jais reiškia ne tik įdomius projektus, bet ir, dažnai, apdovanojimus. Būtent tokie režisieriai yra broliai Joelis ir Ethanas Coenai. Naujausiame filme „Hail, Caesar“, kuris pasirodė tik šių metų pradžioje, su režisieriais dirbo tokios žvaigždės kaip George'as Clooney, Scarlett Johanssson, Joshas Brolinas, Ralphas Fiennesas ir kiti.
Ištrauka iš filmo  „Hail, Caesar“
Ištrauka iš filmo „Hail, Caesar“ / Stop kadras

Coenų skiriamasis bruožas – absurdas. Filmų siužeto linijos taip persipina, kad tampa nesuprantami veikėjų motyvai, o jie yra vieni pagrindinių varomųjų filmo jėgų. Kažkuriuo momentu supranti bežiūrintis absurdą ir vienintelis noras būna sužinoti, kas bus toliau, nes nieko nebegalima prognozuoti. Taip buvo „Didžiajame Lebovskyje“, „Perskaityk ir sudegink“, „Šioje vietoje nėra senukams“, taip yra „Hail, Caesar“.

Filmas buvo ilgai brandintas – pirmosios žinios apie Coenų sumanymą pasirodė dar 2004 m., o pirminė idėja buvo veiksmą plėtoti trečiajame dešimtmetį: aktoriai vaidina spektaklyje apie senovės Romą. Filmo pastatymo darbai buvo pradėti tik po dešimtmečio nuo pirmųjų pranešimų – 2014 m. ir pati filmo koncepcija kiek transformavosi. Po to – pranešimai, kad G.Clooney'is ir Coenai bendradarbiaus trečią kartą.

Stop kadras/Ištrauka iš filmo  „Hail, Caesar“
Stop kadras/Ištrauka iš filmo „Hail, Caesar“

Skirtingai nuo kitų Coenų filmų, šį kūrinį galima vadinti komedija, bet ne juodąją, o charakterių. Filmas perkelia mus į šeštąjį praėjusio amžiaus dešimtmetį, į Holivudą ir leidžia pažvelgti į kino pramonės užkulisius. Pagrindinis filmo herojus Eddie'is Mannixas, kurį vaidina Joshas Brolinas, yra gamybos vadovas kino kompanijoje „Capitol Pictures“. Jis turi ir dar vienas pareigas – rūpinasi, kad skandalingas žvaigždžių elgesys nepasiektų spaudos. Tai realios pareigos, kurias seniau turėdavo kino gigantai ir kurias dabar atlieka ryšių su visuomene ar atstovai spaudai.

E.Mannixas rodomas gyvenimo kryžkelėje – kita bendrovė „Lockheed Corporation“ jam siūlo užimti aukštas vadovaujančias pareigas, bet jis abejoja, ar priimti pasiūlymą, nors tai būtų karjeros šuolis. Bet Mannixui nelemta ilgai apmąstyti savo likimo – prasideda įvykiai, kurie primena, už ką jam mokami pinigai.

Netekėjusi plaukimo aktorė Dee Anna Moran, kurią vaidina Scarlett Johansson, tampa nėščia. „Problemų sprendėjas“ sugalvoja, kaip išspręsti šią „problemą“ - atiduoti vaiką globai ir tada jį įsivaikinti, neatskleidžiant motinos tapatybės. Lyg bėdų būtų mažą, jis turi nuolat „atsimušinėti“ nuo seserų dvynių gandų apžvalgininkių Thoros ir Thessaly Thacker užklausimų.

Stop kadras/Ištrauka iš filmo  „Hail, Caesar“
Stop kadras/Ištrauka iš filmo „Hail, Caesar“

Studija tuo metu stato filmą „Hail, Caesar“ - visi lūkesčiai susiję su juo. Epas yra apie senovės Romą ir Gajų Cezarį, kurį vaidina žvaigždė Bairdas Whitlockas (George'as Clooney'is). Per filmavimų pertrauką jis išgeria vyno, kuriame pripilta migdomųjų, užmiega ir pagrobiamas. Greitai studiją gauna laišką, pasirašyta organizacijos „Ateitis“, kuriame už aktorių reikalaujama 100 tūkst. dol.

E.Mannixas pasiima pinigus iš filmų studijos, kaip „smulkią sumą“ ir važiuoja išpirkinėti aktoriaus – čia ir prasideda nuotykiai, kurių, kad nesugadintume žiūrėjimo malonumo, nepasakosime.

Pasakysime tiek, kad filmas uždirbo daugiau nei 63 mln. dolerių, o jo gamybai išleista 22 mln., taigi tai komercine prasme sėkmingas pastatymas, sulaukęs nemažo žiūrovų dėmesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas