Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 05

Nemokami „Vasaros kino“ seansai šį sekmadienį vyks Žvėryne

„Kino pavasaris“ ir pagrindinis projekto partneris „Telia“ kviečia kartu praleisti šį sekmadienį (rugpjūčio 7 d.) pievoje prie Vingio parko tilto. Šiemet jau trečią kartą Vilniaus gyventojus ir svečius miesto pievose nemokamai džiuginsiantis renginys šį kartą kviečia pasinerti į magijos ir įtampos kupiną kino kelionę. Trijų ilgo metro filmų programą papildys Vilniaus 700-ajam gimtadieniui skirtas trumpo metro filmų seansas su Radio Vilnius rezidentų muzika, rašoma „Kino pavasario“ pranešime spaudai.
Kino pavasaris
Kino pavasaris / Gyčio Vidžiūno nuotr.

Renginys prasidės 15 val. nuo animacinio nuotykių epo „Garsioji meškinų invazija į Siciliją“. Vėliau, 17 val., organizatoriai kvies likti įsitaisius tiek su mažaisiais, tiek vyriausiais šeimos nariais – filmo „Mažytė mama“ režisierės Céline Sciamma svajonė buvo sujungti įvairias kartas bendrai kino patirčiai.

Šie du lietuviškai įgarsinti filmai pripildys renginį magijos. Pirmajame, tėvas meškinas ieškodamas medžiotojų pagrobto sūnaus pasitelkia net burtininko pagalbą. O antrajame Céline Sciamma lengva ranka poetiškai sujaukia laiką ir suteikia savo herojei mergaitei galimybę susitikti su mama, kai ji taip pat buvo 8-erių.

Organizatorių nuotr./Kino pavasaris
Organizatorių nuotr./Kino pavasaris

Po šių dviejų seansų, 18 val. 45 min. organizatoriai siūlo kartu laukti artėjančio Vilniaus miesto 700-ojo gimtadienio, su specialia programa „Kinas eina per Vilnių“: šįkart trumpo metro filmuose „Man dvim keli“ ir „Namo“ su skirtingais tikslais bei lūkesčiais bus keliaujama po juose užfiksuotas naktinio Vilniaus vietas ir jausenas. Muzikinę atmosferą tarp seansų kurs Radio Vilnius rezidentai.

Vakarą baigs 19 val. 45 min. seansas, kuriame – įtempta drama „Saulėlydis“. Joje tarp veikėjų kunkuliuoja paviršiuje nematoma įtampa ir konfliktai. Aktorius Timas Roth‘as su režisieriumi Micheliu Franco bendradarbiauja ne pirmą ir, galbūt, ne paskutinį kartą. Atradę kūrybinę bendrystę, šiame filme jie išvystė intriguojantį veikėją, vedamą iš pirmo žvilgsnio sunkiai paaiškinamų motyvų.

- Renginys yra nemokamas;

- Esant blogam orui, renginys bus perkeltas į kitą dieną. Apie pasikeitimus, sekite informaciją „Kino pavasario“ feisbuko paskyroje.

Programa „Kinas eina per Vilnių“ yra Vilniaus 700-ojo jubiliejaus programos dalis. Sužinokite daugiau www.700vilnius.lt.

Projektą iš dalies finansuoja Vyriausybės kanceliarija, Lietuvos kino centras, Vilniaus m. savivaldybė. Projekto draugas - Vilniaus kino biuras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas