Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 19

Nukeliamas Kanų kino festivalis

Po kelias savaites trukusių kino industrijos profesionalų spėlionių, Kanų kino festivalio organizatoriai ketvirtadienį pranešė, jog dėl koronaviruso pandemijos gegužės 12–23 dienomis turėjęs vykti festivalis yra nukeliamas. Svarstoma festivalį perkelti į birželio pabaigą arba liepos pradžią.
Kanų kino festivalis
Kanų kino festivalis / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Festivalio organizatoriai taip pat paskelbė, jog kovojant su koronaviruso pandemija, visos jų mintys yra su COVID-19 aukomis – festivalis reiškia solidarumą visiems, kurie kovoja su šia liga.

Sprendimą dėl festivalio perkėlimo datos organizatoriai žada svarstyti, kai tik tai leis situacija tiek Prancūzijoje, tiek užsienyje. Dėl šio sprendimo bus konsultuojamasi su Prancūzijos vyriausybe ir Kanų miesto institucijomis, o taip pat – su festivalio valdybos nariais, kino industrijos profesionalais ir partneriais.

Tai pirmas kartas nuo festivalio įkūrimo 1946 metais, kai festivalis yra nukeliamas į vėlesnę datą. Tačiau Kanų kino festivalis kartą buvo atšauktas – 1968 m., vykstant studentų riaušėms ir darbininkų streikui, jiems palaikymą išreiškė prancūzų „Naujosios bangos“ režisieriai François Truffaut ir Jeanas-Lucas Godardas, raginę solidarizuotis su studentais ir darbininkais bei festivalį nutraukti. Po audringų diskusijų ir reikalavimų, festivalis galiausiai buvo atšauktas.

Festivalio metu vykstanti mugė „Marche du film“ taip pat ieško išeičių - ketvirtadienį paskelbta, jog ruošiamas planas B, mugę perkeliant į virtualią erdvę. Joje vyktų tiek filmų peržiūros, tiek kino industrijos profesionalų susirinkimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas