Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

„Nuostabieji lūzeriai“ tarp geriausių: „Tour de France“ pradžia Italijoje

Savaitgalį pasibaigusi prestižinio prancūzų kino festivalio „France Odeon“ Florencijoje programa „Aspettando il Tour“ (Turo belaukiant) buvo dedikuota neeiliniam pasaulio sporto įvykiui – Tour de France startui Italijoje. Tour de France, nuožmiausias Italijos dviračių lenktynių Giro d'Italia konkurentas, pirmą kartą per savo 111 metų istoriją startavo Italijoje, Florencijoje, rašoma pranešime spaudai.
Festivalio direktorius Francesco Ranieri Martinotti ir dviratininkė Edita Pučinsklaitė
Festivalio direktorius Francesco Ranieri Martinotti ir dviratininkė Edita Pučinsklaitė / „France Odeon“ festivalio nuotr.

„Aspettando il Tour“ buvo skirtas geriausiems filmams apie dviračių sportą bei paraleliniams renginiams šia tema: parodoms, knygų pristatymams, poezijos ir net anekdotų skaitymams.

Arūno Matelio filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ buvo atrinktas tarp 5 geriausių visų laikų filmų ir buvo vienintelis dokumentinis filmas šioje grupėje, šalia 3 vaidybinių ir 1 animacinio filmų.

„France Odeon“ festivalio nuotr./Festivalio direktorius Francesco Ranieri Martinotti, prodiuserė Algimantė Matelienė, režisierius Arūnas Matelis, žurnalistas Manlio Pisu
„France Odeon“ festivalio nuotr./Festivalio direktorius Francesco Ranieri Martinotti, prodiuserė Algimantė Matelienė, režisierius Arūnas Matelis, žurnalistas Manlio Pisu

Festivalio direktorius ir programos sudarytojas, Francesco Ranieri Martinotti, garsus italų režisierius, prodiuseris, Italų „oskaro“ – Donatelo laureatas, prestižinės Venecijos kino festivalio programos Giornate degli Autori (Authors' Days) bendraįkūrėjas, Italijos kino scenaristų asociacijos vadovas, pristatydamas filmą žiūrovams sakė: „Nuostabieji Lūzeriai yra labai stiprus filmas su nerealiu muzikiniu takeliu. Garbė turėti jį savo programoje“.

Filmas buvo rodomas Florencijos aikštėje Piazza Ognissanti (Visų Šventųjų aikštė), kurios centre yra Chiesa di Ognissanti (Visų Šventųjų) bažnyčia, pagarsėjusi Domenico Ghirlandaio ir Sandro Botticelli šedevrais.

Filmą pristatė ir į klausimus atsakė režisierius Arūnas Matelis, filmo prodiuserė Algimantė Matelienė, legendinė dviratininkė Edita Pučinskaitė, žiūrovus sveikino Lietuvos garbės konsulas Florencijoje Enrico Palasciano. Pokalbį moderavo Francesco Ranieri Martinotti kartu su žurnalistu ir rašytoju Manlio Pisu.

Kaip sakė A.Matelis: „Didelė garbė būti tarp penkių geriausių visų laikų filmų ir „Lūzeriai“ čia kaip proproanūkis, lyginant su 1948 m. vaidybiniu filmu „Totò al Giro d'Italia“. Viskas kūrė nerealų įspūdį: legendinė aikštė ir filmas po atviru dangumi joje, filmo greitųjų pagalbų garsas persipinantis su mieste ataidinčiomis tikromis sirenomis bei bažnyčios varpais, atmosfera, kurią mieste sukūrė nepakartojamas kiekis dviračių sporto sirgalių.“

Filmo pristatymą ir autorių dalyvavimą festivalyje parėmė Lietuvos kino centras kartu su Prancūzijos kultūros institutu Florencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius