Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 28

Nuotaikinga savaitė „Romuvos“ lauko salėje – slaptas kino seansas, juodoji komedija ir legendinė klasika

Paskutinė vasaros savaitė Kauno kino centre „Romuva” itin spalvinga. „Romuvos” lauko salėje matysime ir komedijų, ir animacijos, ir legendinės kino klasikos šedevrą. Ketvirtadienį stebėsime priešpaskutinį nemokamą „Romuvos” lauko kino seansą prie Kauno pilies.
Filmas „Šaunusis ponas Lapinas”
Filmas „Šaunusis ponas Lapinas” / Kadras iš filmo

Kauno kino centre „Romuva” antradienis ypatinga diena. Visą vasarą trukusi įspūdinga, emocinga ir ryški režisieriaus Weso Andersono retrospektyva baigiasi. Matysime paskutinį šio kino virtuozo filmą „Šaunusis ponas Lapinas”.

Iki šiol vienu geriausiu jo kūrybos šedevru laikomas animacinis filmas suaugusiems pasakoja apie poną Lapiną, jo šeimą ir kaimynus: Barsuką, Kiškį ir Žebenkštį. Šalia trijų fermerių ūkių gyvenančios kompanijos gyvenimas kupinas nuostabių akimirkų ir skanaus maisto iš ūkininkų. Tačiau kartą ši puota baigiasi – dėl maisto vagiliavimo sukyla šalia gyvenantys ūkininkai ir paskelbia ponui Lapinui karą.

Trečiadienį žiūrovų laukia ypatingas siurprizas. Visi norintys kviečiami į „Romuvos” lauko salėje vyksiantį slaptą kino seansą. Slaptasis kino seansas Kauno kino centre „Romuva” – naujiena. Organizatoriai atskleidžia tai, kad į šį seansą atėję žiūrovai stebės iš juoko drebinančią komediją. Gera nuotaika, europietiškas humoras ir draugų kompanija – neatsiejami šio kino seanso atributai.

Tradiciškai, kaip ir kiekvieną vasaros ketvirtadienį, vakarą pasitiksime prie Kauno pilies. Įvairiapusiškoje naujosios kartos kino kūrėjų Vilniaus trumpametražio kino festivalio „Vilnius Shorts” konkursinėje programoje matysime trumpametražių filmų maratoną. Europos kūrėjų programoje matysime „Mobilizuokitės” tiesiai iš Kanados, švedų kūrėjų „Komitetą”, „Partnerį” ir „Refleksiją apie valdžią” iš Prancūzijos, suomių eksperimentinę dokumentiką „Voverių stebėjimas”, vokiečių animaciją „Raudona stora katė” ir ispaniškuosius „Laiko kodus”.

Na, o penktadienis privers suklusti juodojo humoro mėgėjus. Juodojo humoro komedija „Kartą rytų Europoje” – šio sezono premjera. Tai pirmas bendras rumunų, moldavų ir lietuvių kūrėjų darbas. „Labai juokinga ir įtraukianti komedija”, – rašo vienas svarbiausių tarptautinių kino leidinių ,,The Hollywood Reporter”.

Filmo anonsą žiūrėkite čia:

VIDEO: Filmo KARTĄ RYTŲ EUROPOJE anonsas

Savaitgalį pasitiksime su šiek tiek pikantikos, tačiau ne mažiau nuotaikingai! Legendinis kino filmas „Kabaretas” su Laiza Mineli priešakyje džiugins klasikos gerbėjus.

Filmo veiksmas vyksta 1931 m. Berlyne, nacių veržimosi į valdžią išvakarėse. Visuotinės suirutės fone užsimezga netradicinė meilės istorija. Kabareto dainininkė Sali įsimyli biseksualų jaunuolį Brajeną. Juos abu suvilioja turtuolis Maksas. Sali pastoja, Brajenas pasisiūlo ją vesti. Visų herojų likimai susipina „Kit-Kat“ naktiniame klube, savotiškoje oazėje, kurioje kunkuliuoja visai kitoks gyvenimas nei gatvėje. Tačiau visuotinis chaosas neišvengiamai paliečia kabareto gyvenimą, sujaukia ir herojų likimus.

Beveik prieš penkiasdešimt metų pasirodęs miuziklas yra pelnęs net 8-ias „Oskarų” statulėles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas