Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 22

„Open Talks“: pokalbis su kino kūrėja Kamile Milašiūte ir jos kino filmų peržiūros

Lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“ kviečia į paskutinį šių metų „Open Talks“ susitikimą. 17-ajame pokalbyje apie kiną dalyvauja kino kūrėja Kamilė Milašiūtė, kurią kalbins kino režisierė bei scenaristė Marija Kavtaradzė. „Open Talks“ vyks lapkričio 22 d. 18 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Tiesioginę pokalbio transliaciją bus galima stebėti 15min naujienų portale.
Temos: 1 Filmshorts

Kamilė Milašiūtė baigė vaizdo režisūros bakalauro ir magistro programas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Paskutiniai du Kamilės filmai susilaukė nemažo pasisekimo. 2018 m. išleistas trumpametražis vaidybinis filmas „Motinos diena“ buvo apdovanotas „Sidabrine gerve“ kaip geriausias trumpametražis filmas bei pristatytas prestižiniame Klermono-Ferano tarptautiniame trumpametražių filmų festivalyje. Paskutinis Kamilės filmas „Laukais“ 2019 m. pristatytas tarptautiniame Teljuraido kino festivalyje „Filmmakers of Tomorrow – Calling Cards“ programoje, kuruojamoje Oskaru apdovanoto režisieriaus Barry Jenkins. Šiuo metu Kamilė Milašiūtė vysto savo pirmojo ilgametražio filmo projektą.

rež. Kamilė Milašiūtė. Asmeninio archyvo nuotr.
rež. Kamilė Milašiūtė. Asmeninio archyvo nuotr.

Šiandien galite pamatyti du režisierės Kamilės Milašiūtės vaidybinius filmus – „After Rave“ ir „Laukais“. Filmai bus rodomi po „Open Talks“ diskusijos Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, taip pat prieinami internetu iki lapkričio 23 d. 10 val. 15min naujienų portale ir „Lithuanian Shorts“ Facebook paskyroje.

Filme „After Rave“ (2014, 20 min.) pagrindinės veikėjos Mildos planus susitikti su draugais sudrumsčia žinia apie skaudžią netektį. K. Milašiūtė filme analizuoja jaunus žmones ir juose glūdinčią nežinomybę, kaip susidoroti su rimtomis dramatiškomis situacijomis.

Kadras iš filmo „After Rave“, rež. Kamilė MIlašiūtė
Kadras iš filmo „After Rave“, rež. Kamilė MIlašiūtė

„Sidabrinės gervės“ apdovanojimui nominuotame Kamilės Milašiūtės filme „Laukais“ (2019, 15 min.) mama ir dvi suaugusios dukros atvažiuoja į sodybą praleisti ilgai planuoto paskutinio vasaros savaitgalio. Vos atvykus tarp moterų įsiplieskia nesibaigiantis konfliktas, priverčiantis jas iš arčiau pažvelgti į save ir nuoširdžiai apsvarstyti tarpusavio ryšį, kuris trukdo moterims atsiriboti viena nuo kitos ir gyventi savarankiškai.

Kadras iš filmo „Laukais“, rež. Kamilė MIlašiūtė
Kadras iš filmo „Laukais“, rež. Kamilė MIlašiūtė

OPEN TALKS – atvirų pokalbių ciklas, kurį nuo 2019 m. vykdo lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“. Renginių metu moderatoriai veda pokalbius su jaunosios kartos lietuvių filmų kūrėjais – kalba apie jų profesinio kelio ypatumus, kylančius iššūkius ir kūrybinius sprendimus, sėkmes ir nesėkmes, autoritetus ir įkvėpimo šaltinius, kūrybinės ateities prognozes ir vyraujančias audiovizualinių menų tendencijas. Pokalbiai užbaigiami režisierių filmų peržiūromis. OPEN TALKS pokalbių įrašus galite rasti 15min (http://bit.ly/15min-OpenTalks) ir Spotify (http://bit.ly/OpenTalks_Spotify) tinklalaidėse, o nuo 2020-ųjų kovo rengtų susitikimų įrašus – „Lithuanian Shorts“ Facebook video skiltyje. „Lithuanian Shorts“ veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas