Pirmąjį sezoną išstudijavę „Tiltas 2“ dalyviai liko nieko nepešę – kūrėjai paspendė intrigą, sugriovusią viską, ką jie įsivaizdavo

„Telia Play“ platformos žiūrimumo rekordus pagerinęs realybės serialas „Tiltas“ sugrįžo – nuo spalio 3 d. „Telia Play+“ žiūrovai gali stebėti jo tęsinį, nuo spalio 3 d. žiūrovai gali matyti pirmąsias tris serijas. Šįkart 14-a dalyvių iš visos Lietuvos varžosi dėl rekordinio 50 tūkst. eurų apdovanojimo. Užduotis tokia pati – sukonstruoti Tiltą, nuvesiantį juos į ežero saloje stovintį Švyturį. Bet netikėto išbandymo, kuris laukė nukeliavus į atokų gamtos kampelį Telšių rajone, dalyviai tikrai neįsivaizdavo. Žiūrovai realybės serialo kūrėjų parengtų intrigų išvys jau pirmuosiuose epizoduose.
TILTAS 2
TILTAS 2 / Telia play nuotr.

Pirmuosiuose realybės serialo epizoduose žiūrovai galės ne tik išgirsti dalyvių asmenines istorijas, bet ir pirmąsias užuominas apie strategijas, kurios, kaip tikisi naujieji tilto statytojai, gali nuvesti juos į pergalę.

Vos dalyviams atplaukus į salą, kuri jų namais bus dvi savaites, iškart ryškėja lyderiai – jie imasi strateguoti darbus, kol kiti tik tyrinėja aplinką.

Realybės serialo dalyviai neslepia – atvyko gerai išanalizavę pirmąjį sezoną, todėl jaučiasi pasiruošę – nebeišradinės dviračio net konstruodami tiltą. Tiesa, jie nenutuokia, kad jau tuoj sužinos serialo kūrėjų sumanytą intrigą – varžytis šįkart teks ne tik su savimi ar komandos draugais.

Telia play nuotr./Pirmąjį sezoną išstudijavę „Tiltas 2“ dalyviai liko nieko nepešę – kūrėjai paspendė intrigą, sugriovusią viską, ką jie įsivaizdavo
Telia play nuotr./Pirmąjį sezoną išstudijavę „Tiltas 2“ dalyviai liko nieko nepešę – kūrėjai paspendė intrigą, sugriovusią viską, ką jie įsivaizdavo

Pirmosios dalyvių istorijos

Įsikurdami stovykloje dalyviai iškart mezga pokalbius. Pirmasis klausimų apie savo istoriją sulaukia paralimpietis slidininkas Rapolas Micevičius. „Turbūt gyvenime nepabėgsi nepapasakojęs, nes visiems įdomu, – pripažįsta su kojos protezu jau susigyvenęs Rapolas. – Yra gerų dienų, yra blogų dienų. Gali skųstis, bet gali nekreipti dėmesio. Esu gamtos vaikis, slidinėju kalnuose, esu snieglentininkas. Vasarą grįžtu į gamtą, kaituoju Svencelėje, gyvenu kemperyje. Turiu sniegą, turiu vandenį, kaitavimą ir vėją.

Prieš kelerius metus kaitavau Svencelėje, mokiausi triuką, kai atsitiko nelaimingas atsitikimas – nesuvaldžiau aitvaro, per didelė jėga. Kritau iš 10 metrų aukščio į vandenį, lūžo koja. Atviras lūžis, ligoninėje praleidau 10 mėnesių, patyriau 14 operacijų. Galiausiai nusprendėme, kad per ilgai truks gydymas, aš nesu pasiruošęs trejus metus laukti ligoninėje, kol man trumpintų koją, dėtų metalus, tada ją vėl ilgintų. Ir nėra garantijos, kad vėl galėsiu gyventi ekstremaliai.

Pasidomėjau, kad protezas man yra galimybė toliau tęsti savo mėgstamas veiklas ir po dešimt mėnesių nusprendėme, kad amputuojame koją. Ir dabar situaciją valdau aš. Po poros dienų galvojau pasiduosiu, sunku. Pasilenki, negali atstoti, bet po biškį po biškį.... Buvau labai motyvuotas, norėjau grįžti į sportus. Nuo ryto iki vakaro praleisdavau reabilitacijos salėje, nors būdavo suplanuotos dvi valandos sporto, aš būdavau šešias ar aštuonias.“

Rapolas šiandien gyvena svajonėmis apie dalyvavimą paralimpiadoje ir visą save atiduoda sportui, o ar šio ryžto užteks ir tiesiant Tiltą?

Telia play nuotr./Pirmąjį sezoną išstudijavę „Tiltas 2“ dalyviai liko nieko nepešę – kūrėjai paspendė intrigą, sugriovusią viską, ką jie įsivaizdavo
Telia play nuotr./Pirmąjį sezoną išstudijavę „Tiltas 2“ dalyviai liko nieko nepešę – kūrėjai paspendė intrigą, sugriovusią viską, ką jie įsivaizdavo

Švyturio netikėtumai

Susitarimai, pirmieji pinigai savo rankose, na, ir, žinoma, ne tik tilto statybos, bet ir ardymas – viso to netruks jau pirmuose epizoduose. Švyturys pažadino dalyvių įtarumą ir besimezgančias draugystes išbandys netikėtos užduotys.

Tilto statyboms įsibėgėjant vis dažniau dalyvių kalbos pasisuka ir apie įspūdingą piniginį prizą. Diskutuojant apie laimėjimo dalybas, ne visi įsitikinę šių kalbų nuoširdumu. „Ar aš tikiu, kad nors vienas dalysis? Ne. Ar aš dalysiuosi? Nežinau, kiek mūsų liks gale“, – dvejonėmis dalijasi Kristina.

Tiesa, dalyviai dar nežino, kiek moralinių dilemų jiems teks išspręsti kol galės prisilieti prie laimėjimo, o kelias link jo, tikėtina, leis sužinoti daug ne tik apie aplinkinius, bet ir save.

Realybės serialo „Tiltas 2“ premjera per „Telia Play+“ įvyko spalio 3 d. Žiūrovai gali iškart peržiūrėti pirmąsias tris iš 12 serijų, vėliau, nuo spalio 10-osios, kiekvieną ketvirtadienį pasirodys nauja dalis, o serialo finišas – gruodžio 5-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas