Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 23

Pradėti pasiruošimo darbai juostos „Bado žaidynės. Strazdas Giesmininkas“ filmavimams

Nors antrasis „Bado žaidynių“ serijos filmas „Bado žaidynės. Ugnies medžioklė“ (angl. „Hunger Games: Catching Fire“, 2013) tik ruošiasi lapkričio 22-ąją prasidėsiančiai kelionei į didžiuosius kino ekranus, filmo kūrėjai jau pradėjo pasiruošimo darbus trečiojo serijos filmo „Bado žaidynės. Strazdas Giesmininkas“ (angl. „The Hunger Games: Mockingjay – Part 1“, 2014) filmavimams.
Jennifer Lawrence švenčia 23-iąjį gimtadienį
Jennifer Lawrence / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Liepą JAV San Diego mieste vykusiame komiksų ir fantastikos mėgėjų festivalyje „Comic-Con“ kūrybinė komanda žiūrovams ne tik pristatė antrąjį filmo „Bado žaidynės. Ugnies medžioklė“ anonsą, tačiau ir prasitarė apie pradėtą pasiruošimą trečiosios dalies filmavimams. Kaip teigė režisierius Francisas Lawrence'as, filmo pagrindu tapusi trečioji rašytojos Suzanne Collins knyga, filmo kūrėjų sprendimu buvo padalinta į dvi dalis, tad filmo „Bado žaidynės. Strazdas Giesmininkas“ dalys kino ekranus pasieks 2014-aisiais ir 2015-aisiais metais.

Panašu, kad ant laurų nesnaudžia ir filme vaidinę aktoriai, prieš naujos serijos filmavimus bandantys įgauti sportinę formą – savo Twitter paskyroje antrajame filme prie „Bado žaidynių“ komandos prisijungęs aktorius Samas Claflinas išpublikavo sveiko maisto lėkštę, pridurdamas, „Lai žaidynės prasideda. Grįžtame... Ruošiamės“. Nuo kolegos neatsilieka ir Oskaro laureatė Jennifer Lawrence, interviu kanalui MTV tikinusi, jog vis daugiau laiko praleidžia sporto salėje ir kūno rengybos bei ištvermės ugdymo treniruotėse.

Oficialiais duomenimis, rugsėjo pradžioje filmo kūrėjai patvirtins galutinį trečiajame serijos filme vaidinsiančių aktorių sąrašą, o filmavimai persikels į Atlantą, Bostoną ir Los Andželą. Būtent filmavimams Atlantoje šiuo metu ieškomi ne tik prie komandos galintys prisijungti asmenys, tačiau ir strategiškai patogi vieta filmavimams Džordžijos valstijos kalnuose.

Manoma, jog „Bado žaidynės. Strazdas Giesmininkas“ filmavimai prasidės jau šių metų spalio mėnesį. Tuo tarpu belaukiant antrojo serijos filmo „Bado žaidynės. Ugnies medžioklė“, režisierius F.Lawrence'as teigė esąs patenkintas kūriniu ir pridūrė, kad filmą mačiusiems žmonėms jis labai patiko. „Sukūrėme labai emocionalų filmą“, – tikino režisierius, vis aukščiau keldamas kokybės kartelę.

Išgyvenę kraują stingdančiose Mirties žaidynėse, Ketnė (akt. Jennifer Lawrence) ir Pitas (akt. Joshas Hutchersonas) grįžta namo, uoliai stengdamiesi pamiršti jų gyvenimus apvertusius įvykius. Deja, prezidentas Snou (akt. Donaldas Sutherlandas) nė nemano jaunuolių palikti ramybėje. Geležiniu kumščiu šalį valdanti vyriausybė, 74-ųjų Mirties žaidynių nugalėtojus laiko pernelyg pavojingais bei galinčiais įkvėpti 12-os Apygardų sukilimą. Bandydamas nusikratyti jam neparankiais paaugliais šalies prezidentas imasi organizuoti ypatingas Amžiaus ketvirčio žaidynes, kuriose į Areną grįžta visų ankstesnių Žaidynių nugalėtojai.

Ketnė ir Pitas priverčiami dar sykį grįžti į Areną ir, vardan savo šeimos, ateities ir mylimųjų pažvelgti mirčiai į akis. Tačiau ar pirmąsyk jaunuolius išgelbėjęs planas pajėgus suveikti dar sykį?.. O galbūt sukilimo nuotaikas įplieskusiai Ketnei pavyks sukelti revoliuciją? Visi atsakymai veiksmo ir nuotykių filme „Bado žaidynės. Ugnies medžioklė“ jau nuo lapkričio 22 dienos.

VIDEO: Bado žaidynės. Ugnies medžioklė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento