Sportas gyvai

Prieš akis – ilgasis Joninių savaitgalis. Ar jau žinote, ką veiksite trumpiausią vasaros naktį?

Jei savaitgalį jus persekios uodai, nepavyks surasti paparčio žiedo, o šviečiantys jonvabaliai slėpsis nuo jūsų krūmuose – nenusiminkite, saulėlydį palydėti ar saulėtekį pasitikti jus kartu kviečia „Telia Play“ turinio platforma.
Prieš akis – ilgasis Joninių savaitgalis. Ar jau žinote, ką veiksite trumpiausią vasaros naktį?
Prieš akis – ilgasis Joninių savaitgalis. Ar jau žinote, ką veiksite trumpiausią vasaros naktį? / Telia play nuotr.

Šį savaitgalį kino platformoje jūsų jau laukia realių žmonių gyvenimų įkvėpti filmai, dokumentika apie vienintelę Lietuvoje moterų ledo ritulio komandą bei tiesiai iš komiksų puslapių į ekranus atkeliavęs ir gal dar jums nematytas serialas.

„Eiliniai angelai“ („Ordinary Angels“, 2024)

Šiame tikrais įvykiais paremtame ir tik šiais metais išleistame filme Holivudo aktorė Hilary Swank vaidina drąsią kirpėją Šeron, 1994 metais subūrusią vieną Kentukio valstijos miestelio bendruomenę bendram tikslui – stichinės pūgos metu padėti našliui Edui išgelbėti savo sergančią dukrą ir saugiai atgabenti jai reikalingą donoro organą.

Režisierius filme didžiausią akcentą deda ant bendruomeniškumo svarbos, moko žiūrovą nepalikti kito bėdoje ir primena, jog surėmę pečius galime padaryti išties didingų dalykų.

Šis filmas yra absoliučiai „feel-good movie“, skleidžiantis pozityvią energiją bei įkvėpsiantis žiūrovą po seanso būti šiek tiek geresniam. Kaip ten sako populiarios programos, jei esate jautresnis žiūrovas – pasiruoškite nosinaičių – jų čia gali prireikti.

Nuoroda į dramą „Eiliniai angelai“.

Telia play nuotr./„Eiliniai angelai“ („Ordinary Angels“, 2024)
Telia play nuotr./„Eiliniai angelai“ („Ordinary Angels“, 2024)

„Interesų zona“ („The Zone of Interest“, 2023)

Ši Holokausto drama tiek kino kritikų, tiek ir žiūrovų laikoma vienu geriausių praėjusių metų filmų. Penkioms „Oskaro“ statulėlėms nominuota ir dvi iš jų laimėjusi juosta rodo realybėje gyvenusio Aušvico koncentracijos stovyklos vadovo Rudolfo

Hösso ir jo žmonos Hedwigos idilišką kasdienybę, puoselėjant šeimai priklausantį namą bei jį supantį žydintį sodą. Viskas būtų lyg ir žavinga su šia pora bei jų simpatiškais vaikais, tik yra vienas niuansas – jiems už tvoros – Aušvico koncentracijos stovykla.

Filmo režisierius norėjo kitu kampu žiūrovams parodyti pačių įtakingiausių nacių gyvenimą, kuriame jie atsakingai dirba, siekia savo svajonių bei pripažinimo po saule. Didžioji bėda, kad jų moralinis kompasas veikė absoliučiai kitaip nei visų mūsų.

Besibaiminant žiaurų vaizdų, reikėtų nuraminti, jog juostoje neišvysite jokio žiaurumo, vienintelis siaubas šiame filme bus karts nuo karto girdimi garsai.

Tikrai ne veltui filmas ir buvo apdovanotas „Oskaru“ už geriausią garsą.

Nuoroda į dramą „Interesų zona“.

Telia play nuotr./„Interesų zona“ („The Zone of Interest“, 2023)
Telia play nuotr./„Interesų zona“ („The Zone of Interest“, 2023)

„Pikti laiškučiai“ („Wicked Little Letters“, 2023)

Bus sunku patikėti, tačiau ši mistinė juodoji komedija yra paremta tikrų tikriausiais įvykiais, nutikusiais viename pajūrio miestelyje Anglijoje trečiajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Vietinę ramybę čia sudrumsčia vulgarių „laiškučių skandalas“.

Filme pagrindinius vaidmenis atlieka ir tobulą komedijinį duetą čia kuria žiūrovų itin mylimos aktorės: konservatyvią miestelio gyventoją vaidina Olivia Colman, akiplėšišką airių imigrantę – Jessie Buckley. Pastaroji ir yra apkaltinama šiuo gėdingu nusikaltimu. Tačiau ar tikrai tai jos kaltė?

Nors filmo istorija nagrinėja įvykius, nutikusius prieš daugiau nei šimtmetį, tačiau paralelių su šių dienų socialinėmis problemomis bus apstu. Kas buvo aktualu tada, tikrai aktualu ir šiandien.

Matyt, reikėtų dar nepamiršti paminėti, jog būtumėte pasiruošę itin nepadoriai leksikai. Buvote perspėti!

Nuoroda į juodąją komediją „Pikti laiškučiai“.

Telia play nuotr./„Pikti laiškučiai“ („Wicked Little Letters“, 2023)
Telia play nuotr./„Pikti laiškučiai“ („Wicked Little Letters“, 2023)

„Nutirpusio ledo lyga“ („The Melted Ice League“, 2023)

Lyg dar neatrastas ir nešlifuotas deimantas šį savaitgalį jūsų laukia lietuvių režisierės Emilijos Petkūnaitės dokumentinis filmas apie vienintelę Lietuvoje moterų ledo ritulio komandą.

Žiūrovai kartu su ledo ritulininkėmis leidžiasi į svajonių kupiną sportininkių kelionę, siekiant tapti sporto profesionalėmis ir atstovauti šiai sporto šakai bei savo šaliai kuo plačiau visame pasaulyje. Žinoma, neišvengiant tiek profesinių, tiek ir asmeninių iššūkių.

Pažiūrėję šią dokumentiką lengviau suprasite, ką reiškia būti moterimi sportininke išskirtinai vyrų dominuojamame sporte.

Nuoroda į dokumentiką „Nutirpusio ledo lyga“.

Telia play nuotr./„Nutirpusio ledo lyga“ („The Melted Ice League“, 2023)
Telia play nuotr./„Nutirpusio ledo lyga“ („The Melted Ice League“, 2023)

„Lemties patrulis“ („Doom Patrol“, 2019)

Šis „DC“ komiksų serialas – tik įrodymas, jog ne visi superherojai turi būti tobulų tobuliausi. Čia sutinkame asmeninių traumų kamuojamų, fiziškai nepatrauklių ir niekur deramai nepritampančių herojų komandą, kuri nors ir visuomenės atstumta, tačiau savo nežemiškas galias bando projektuoti tinkama linkme.

Kritikai giria šį serialą už smagų juodą humorą, įtraukiančią istoriją bei aktualumą keliant klausimus asmenybių identiteto paieškose.

Visgi, nėra lengva būti superherojumi, kai tavo galios ateina iš traumuojančios patirties.

Seriale sutiksite ir pastaruoju metu itin mėgstamą amerikiečių aktorių Brendaną Fraserį.

Nuoroda į TV serialą „Lemties patrulis“.

„Lemties patrulis“ („Doom Patrol“, 2019)
„Lemties patrulis“ („Doom Patrol“, 2019)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius