Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 03

Pristatytas Vytauto V.Landsbergio filmas „Vaineta“

21-ajame „Kino pavasaryje“ buvo pristatytas trumpametražis Vytauto V. Landsbergio filmas „Vaineta“. Filmas pasakoja apie cerebriniu paralyžiumi sergančią mergaitę, kuri tapo koja ir taip išreiškia savo emocijas ir mintis. Vyko ir Vainetos piešinių paroda.
Filmo „Vaineta“ premjera
Filmo „Vaineta“ premjera / Gedimino Gražio nuotr

Režisierius Vytautas V. Landsbergis dokumentiniame filme „Vaineta“ fiksuoja cerebriniu paralyžiumi sergančios merginos gyvenimo akimirkas. Ji auga globojama senelių, kurie ją lydi visur ir visada, nes tėvų šalia nėra. Jos norai ir pomėgiai tokie patys kaip ir kitų jos bendraamžių – leisti laiką kartu su draugais, susirašinėti su jais elektroninėmis žinutėmis ar kalbėti Skype’u, piešti, juokauti, žaisti futbolą ir skaityti knygas. Režisieriaus paklausta, kas ją labiausiai džiugina pasaulyje, Vaineta atsako – „viskas“. Ir išties atrodo, kad kiekvienas merginos koja nutapytas paveikslas liudija kasdienybės džiaugsmą. Filme žiūrovas kviečiamas pamatyti įgalumą kylantį iš neįgalumo.

VIDEO: Filmo „Vaineta“ anonsas

Po filmo „Vaineta“ premjeros vyko diskusija tema „Meninė raiška kaip neįgaliųjų įgalumo šaltinis“. Diskusijoje dalyvavo filmo režisierius, vaikų ir paauglių psichiatras profesorius Dainius Pūras ir dailės terapeutas Mantas Televičius. Pokalbį moderavo filmo prodiuserė Ieva Pačkauskaitė. Žiūrovai šiltai sutiko filmą, pati Vaineta ir jos tėvai dėkoja filmo kūrėjams už jų darbą ir nuoširdų bei atvirą žvilgsnį į dažnai mūsų visuomenėje pamirštamus vaikus su negalia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas