Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 02 29

R.Polanskis pelnė geriausio režisieriaus „Cezarį“, protestuodama A.Haenel išėjo iš ceremonijos

Kino kūrėjas Romanas Polanski anksti šeštadienį pelnė „Cezario“ apdovanojimą už filmą „Pareigūnas ir šnipas  (pranc. „J'accuse“, angl. „An Officer and a Spy“) per Paryžiuje vykusią protestų išprovokavusią ceremoniją.
Romanas Polanski
Romanas Polanski / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visa „Cezarius“ skiriančios Prancūzijos kino akademijos valdyba anksčiau šį mėnesį buvo priversta atsistatydinti tvyrant įtūžiui, kai R. Polanski naujasis filmas apie XIX ir XX amžiaus sandūroje šalį sukrėtusią Alfredo Dreyfuso bylą, gavo daugiausiai nominacijų „Cezariams“.

Prancūzijos lygybės ministrė ir feministės pasipiktino režisieriui tekusiomis 12 nominacijų, taip pat ir geriausio filmo kategorijoje, nes R. Polanski vis dar yra ieškomas Jungtinėse Valstijose dėl lytinių santykių su 13 metų mergaite 1977-aisiais.

Aktorė Adele Haenel, nominuota geriausios aktorės apdovanojimui už vaidmenį juostoje „Liepsnojančios moters portretas“ (Portrait de la jeune fille en feu), išėjo iš kino teatro, kuriame vyko ceremonija, protestuodama prieš R.Polanski laimėjimą.

H.Haenel pernai apkaltino kitą kino kūrėją – savo pirmojo filmo režisierių – lytiniu priekabiavimu, kai jai buvo vos 12 metų. Anksčiau šią savaitę ji kritikavo „Cezarių“ organizatorius už pagarbą jam ir pavadino tai „spjūviu į veidą visoms aukoms“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas